"Ik ben niet bang voor slagen, wel om af te gaan"

12/05/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 11/05/17 om 12:42

Het litteken boven haar lip heeft ze te danken aan een onstuimige rit met haar driewieler, en dat op haar voorhoofd aan een val van een tractor. Of hoe haar jeugd op de ouderlijke boerderij Delfine Persoon meer tekende dan de vele bokswedstrijden op haar palmares. Niet dat zo'n litteken haar deert, Delfine heeft echt niks met ijdeltuiterij. "Mij verplichten om te krappe ballerina's te dragen tijdens het Sportgala: dát doet pas pijn."

Op vandaag komt Delfine Persoon alleen maar naar de Kust om er te trainen. Doorgaans elke zondagochtend, behalve in de zomer. Ze start dan ter hoogte van de Londenstraat in Zeebrugge, loopt langs het strand tot aan de zeedijk van Blankenberge - onderweg een paar keer de duintrappen op en af stormend, "vooral dat stuk oplopend naar de trap, in zacht zand, is moordend" - en dan langs het pad door de duinen terug naar Zeebrugge. Als er dan een wind staat zoals we er tijdens onze wandeling samen een mogen ondervinden, krijgt ze soms rugpijn van de inspanningen. Van het trekken... Maar zoals Delfine het wel vaker laat vallen tijdens ons gesprek: "Van een beetje afzien, gaat niemand dood." Meer zelfs: Delfine vindt een beetje afzien simpelweg leuk.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!