"Ik ben begonnen met mijn plan b"

09/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/06/17 om 12:24

Je zou Dries Heyneman een enfant terrible kunnen noemen, maar daarvoor is zijn peperkoeken hart te groot. De acteur, auteur en komiek met een hoek of vier af troont ons mee naar Blankenberge, waar hij honderduit praat over twijfelen, geduld en op je bek gaan. "Je leert echt niets uit succes."

Blankenberge is geen onbekende voor Dries Heyneman. Hij groeide op in Ruddervoorde, maar werd geboren in de kustgemeente, waar zijn moeder verpleegster was. "Ze was van Meetkerke en ik herinner me hoe ik via Uitkerke, langs de Blankenbergse Dijkvaart tot hier in Blankenberge fietste. Dat brengt ongelooflijk veel herinneringen naar boven. Niet per se de kust, maar het land daarachter, de polders. Dat is mijn grootmoeder, mijn connectie met het verleden, mijn beeld van hoe het er honderd jaar geleden ook uitgezien moet hebben." Op vandaag rijdt hij wel eens met zijn Fiat 500 uit 1975 in de buurt van Houthave, langs kronkelwegen met diepe grachten, waar hij naar eigen zeggen het gevoel heeft helemaal afgesneden te zijn van de rest van de wereld. Het zijn zeldzame momenten, want het maalt in zijn hoofd, elk moment van de dag.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!