"Het gebeurt dat ik onderweg stop en begin te huilen"

21/04/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 20/04/17 om 11:14

Veerle Dejaeghere verkiest het bos boven het strand, modder boven zand, zegt ze. In De Haan vindt ze het gelukkig allebei. De kampioene uit Ardooie heeft al een indrukwekkend palmares, maar op haar lauweren rusten, zit er niet in. Integendeel, de lat blijft hoog liggen voor zichzelf als sportvrouw en straks ongetwijfeld ook als moeder. "Stoppen? Ik kan die knop echt niet omdraaien."

In de auto naar de kust hebben we het over kinderen. Haar hond Paula hijgt in mijn nek, het dashboard vol cd's verraadt een brede muzieksmaak, van The Pixies tot Pearl Jam. Veerle gaat overigens nooit lopen met muziek, zegt ze. Kan er zelfs niet inkomen. Daarvoor geniet ze te veel van de geluiden in de natuur en van de rust. Van dat laatste is weinig sprake als ze met Paula de dijk opstapt. De één jaar oude Deense dog weegt zo'n zeven kilo meer dan haar baasje. Ze heeft nog nooit zand gezien, weet Veerle. Maar wel duidelijk andere honden, dus moet ze al haar kracht aanwenden om het beest, er is geen beter woord, in toom te houden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!