“Heel wat stukken in mijn kleerkast, maar deze muts is symbolisch veel waard”

Bert Vanden Berghe

Robbert Coorevits heeft net als zijn zussen Annelien en Stefanie al aardig wat ervaring met de modellenwereld. Hij is pas terug uit Seoel, waar hij voor verschillende winkels en merken model liep. Zijn lievelingsstuk uit de kleerkast? Een muts van Balmain!

Het klinkt misschien vreemd, maar een pronkstuk in mijn kleerkast is ongetwijfeld deze muts van Balmain. Ik mocht een show voor Balmain lopen en nadien zaten we samen met ontwerper Olivier Rousteing (de jonge Franse dertiger staat aan het hoofd van het befaamde modehuis, red.). In de show werden ook petten getoond. Meestal worden die na zo’n show niet meer gebruikt, dus toen ik vroeg of hij zo’n pet kon missen, zei hij dat hij een beter idee had en hij gaf mij zijn eigen muts. Voor mij is de muts dus symbolisch best wat waard. Ik droeg die geregeld de afgelopen twee, drie jaar. Ik ben ze nog maar twee keer kwijtgespeeld in een bar en een club, maar vond ze gelukkig telkens terug.”

“Mode is heel belangrijk voor mij. Ik vind het tof om er goed uit te zien. Ik heb wel een specifieke smaak, merk ik. Ik hou van speciaal, maar het mag er niet over zijn. Opvallend, maar tegelijkertijd ook eerder subtiel. Shoppen doe ik vooral online. Dan check ik mijn vaste merken zoals Represent. Als het duurdere stukken zijn, ga ik nog altijd liever een fysieke winkel binnen, in Gent of Antwerpen. Ik ben een grote fan van Dolce & Gabbana, en ook van merken als Balmain ben ik een grote fan. Al koop ik dat niet elke week, voor alle duidelijkheid. Maar ik ben wel een vrij impulsieve persoon als het over kleren kopen gaat, dat moet ik wel toegeven. Zo kan ik aan accessoires zoals horloges ook veel geld geven, maar ik ben van het principe dat als je iets koopt, je maar beter voor kwaliteit kiest.”

“Als het over trends gaat, volg ik ze wel, maar ik wil vooral mijn eigen goesting doen. En is dat dan toevallig in de mode, tja. In mijn kleerkast vind je vaak kleuren als donkerblauw en grijs, maar af en toe mag daar ook wat kleur in. Ik heb best een grote kleerkast, ja. Maar elke paar maanden hou ik eens grote kuis.”

“Ik ben net terug uit Seoel, waar ik twee maanden als model heb gewerkt. Ik deed er campagnes voor lokale winkels en merken, zoals voor Louis Vuitton tijdens de fashion week, maar merken als Roberto Cavalli vind je daar niet. De Aziatische markt is echt wel apart. Als je in Europa modeweken loopt en dan hun richting uitgaat, kan je veel geld verdienen. Dan ben je echt een god. Persoonlijk vind ik het vooral boeiend, want je leert enorm veel bij en leert heel wat mensen en culturen kennen. Ik moest er in december mijn studies voor aan de kant schuiven, maar het was het waard.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier