Groenten oogsten met onze moestuinman Angelo Dorny

02/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 01/06/17 om 10:49

In mei moet je je moestuin voorbereiden voor de zomer, in juni moet je vooral water geven, onkruid wieden en zorgen dat je je teelten ziekte- en belagersvrij houdt. In mijn moestuin wordt het alsmaar drukker. Alles is geplant, ik oogst inmiddels de eerste peultjes en ben in blijde verwachting van de eerste komkommers en courgettes.

Ik heb best al wat kunnen oogsten uit de moestuin. Radijsjes, veel radijsjes. Maar ook sla, peultjes en zelfs aardbeien! Wat een feest. Laatst plukte ik nog doperwten, er hingen een paar kilo's klaar om geoogst te worden. Ik begin altijd vol goede moed te plukken en na een halfuur ligt het mandje al aardig vol. Tot ik er een paar begin te doppen en ze à la minute begin op te eten. Zoete snoepjes uit de natuur, noem ik ze altijd. Voor ik het wist, had ik de helft van de oogstmand op en had ik nog amper erwtjes genoeg over om 's avonds te bereiden. Zo gaat dat in moestuinland. Doperwten zijn mijn guilty pleasure, ik geef het toe. Niets zo lekker op het einde van de lente als dat. En dan heb ik het nog niet eens over de aardbeien. Ook dat zijn traktaties van Moeder Natuur. Zo zoet dat je speekselklieren spontaan in actie schieten zodra je eraan denkt. Helaas den...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!