Gespierde nieuwe Nissan X-Trail

Redactie KW

De X-Trail, een SUV met vijf of zeven zitplaatsen, is het best verkochte Nissan-model. Sinds zijn lancering in 2000 onderging de X-Trail een aantal updates. Op vandaag pronkt de Nissan X-Trail met een vernieuwd design, een opgewaardeerd interieur, een verbeterde functionaliteit en een innovatieve technologie.

Volgens Nissan zet de jongste X-Trail met zijn vloeiende lijnen en SUV-uitstraling een nieuwe maatstaf op het vlak van cross-overdesign. Kenmerkend voor de hertekende voorkant zijn het bredere V-Motion-rooster, de nieuw ontworpen bumper en de nieuwe koplampunits. De nieuwe achterbumper oogt stoerder en is voorzien van een verchroomde sierstrip. Voorts zijn er ook nog eens vier nieuwe koetswerkkleuren verkrijgbaar.

De wijzigingen aan de binnenkant zijn wat subtieler. Het middelste deel van het stuur is iets kleiner geworden, waardoor je een beter zicht hebt op het instrumentarium. Een schoonheidsfoutje is nog altijd de vrij korte zitting van de voorzetels. In tegenstelling tot de Nissan Qashqai kun je de X-Trail behalve als vijfzitter ook met zeven zitplaatsen verkrijgen. Door een andere vormgeving van de interieurpanelen is het koffervolume in de vijfzitsuitvoering met 15 liter vergroot tot 565 liter. Het koffervolume van de zevenzitter bleef met 445 liter ongewijzigd. Met de achterste zetelrij neergeklapt loopt het laadvolume op tot 1.996 liter.

Gespierde nieuwe Nissan X-Trail

Autonoom rijden

In de loop van volgend jaar wordt de Nissan X-Trail ook leverbaar met ProPilot of een eerste stap naar autonoom rijden. ProPilot kan op de snelweg immers de bediening van het gaspedaal, de remmen en de besturing overnemen. Het systeem wordt geactiveerd met een knop op het stuur. Het motorenaanbod bleef ongewijzigd. Ook de nieuwste X-Trail is verkrijgbaar met een geblazen 1,6 liter viercilinder-benzinemotor van 120 kW/163 pk, een 1.6 dCi van 96 kW/130 pk en een 2.0 dCi van 130 kW/177 pk.

Voor meer relevante informatie, zie ook Nieuwe Nissan Juke in stock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier