Gers Pardoel zet Kortrijk op zijn kop

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 1 oktober is Gers Pardoel te gast in Ring Shopping Kortrijk. 2017 is hét jaar geworden van de Nederlandse artiest. Alhoewel Gers al een tijd bezig is met ons land te veroveren, zette vooral het VTM-programma ‘Liefde voor muziek’ hem op de kaart in alle grote en kleine hoeken van Vlaanderen.

Vorig jaar in augustus: een opname van 2 Meisjes op het strand in Oostende. Een van de artiesten was Gers Pardoel. We stonden aan de nadarafsluiting met elkaar te praten. Het publiek stond een eindje verder, niemand riep. Augustus 2017: opnieuw een opname van 2 Meisjes op het strand in Oostende. Praten aan de nadarafsluiting was niet meer mogelijk, want iedereen schreeuwde zich de longen uit het lijf toen Gers vanuit de backstage passeerde om zijn nummer te brengen op het podium. De Nederlander beleefde hier al een moment van succes toen Ik neem je mee uitkwam. Ook Louise deed het goed, maar toen werd het in Vlaanderen een beetje stil rond hem. Tot hij deelnam aan het VTM-programma Liefde voor Muziek. “Amai, dat sloeg in als een bom”, lacht Gers backstage. “Overal waar ik kom, gaat het dak eraf. Het is altijd feest, wat heel leuk is.”

Op tien minuten in België

Voor zijn deelname aan Liefde voor Muziek kende Gers Pardoel VTM niet. “De programmamakers stuurden beelden door naar mijn management. Ik vond het best een leuk programma. Ik was alleen onzeker of ik de liedjes van anderen wel kon coveren. Kijk ik nu terug op die opnames in het buitenland, dan kan ik maar een iets zeggen: geweldig. Zo gezellig, zo verrijkend. Ik leerde ook veel bij. Daarvoor kende ik Isabelle A en Lady Linn niet. Ze verrasten me met hun muzikale inbreng. Vooral Lady Linn, toen ze haar versie van Ik neem je mee bracht. Die raakte mij enorm. Ik kreeg een krop in de keel. Tijdens die opnames leerde ik twee artiesten kennen die nog heel lief zijn ook”, lacht Gers, die de partner van Selina en de papa van Goud en Rocci is. In de toekomst wil de Nederlander zeker nog samenwerken met Bart Peeters. “Ik ken Bart van tv-programma’s in Nederland. Hoor ik zijn muziek, dan kan ik daar meteen zijn persoon op kleven. Persoonlijk sta ik achter ieder liedje dat ik daar bracht. De sterkste song? Euh, dat is moeilijk, ik kan niet kiezen. Maar mijn favorietjes zijn Hemel van Bart Peeters, Helemaal alleen van K3, Boeng van Natalia en Anne van Clouseau.”

Gers wordt geknuffeld in Vlaanderen. “Ik woon in Nederland, maar op slechts tien minuten rijden van België. Toch voelt het telkens aan als naar het buitenland trekken”, lacht hij. “Ik ben dankbaar dat de mensen mij zo omarmen. Ik zal mijn best blijven doen om leuke muziek te brengen voor mezelf, maar ook voor de mensen die mij graag horen zingen.”

Zondag 1 oktober om 15 uur: liveoptreden in Ring Shopping Kortrijk – Zaterdag 17 maart (uitverkocht) en zondag 18 maart 2018 om 19 uur in het Sportpaleis in Antwerpen – Tickets en info: 070 34 53 45 – www.teleticketservice.bewww.lotto-arena.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier