Frederic D'Haene maakt kastanjechampignons op Italiaanse wijze

06/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 00:33

West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept.

Iedere Wevelgemnaar kende eind vorige eeuw champignonkwekerij Vanlede aan de Lode de Boningestraat in Wevelgem. Op zondagmorgen was het aanschuiven voor een bakje witte champignons, eerste of tweede keus. Dochter Kaat Vanlede zette de handel voort, de kwekerij verhuisde naar de Bieststraat, waar ook echtgenoot Alain D'Haene en ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!