Els Helewaut heropent 18de-eeuws pand

© Benny Proot
Redactie KW

Els Helewaut heropende zopas haar interieur- en decoratiewinkel in een nieuw pand in de Brugse binnenstad. In de 18de-eeuwse salons van een uniek gebouw. “Een droom die werkelijkheid wordt”, zegt ze.

Vijfentwintig jaar geleden ruilde zangeres Els Helewaut het podium voor een pand in de Brugse Zuidzandstraat, waar ze samen met haar partner Chery Derycke eerst een Body Shop, later een eigen interieur- en decoratiewinkel uitbaatte. Maar een tijdje terug liep het huurcontract af en ging het duo op zoek naar een nieuw pand. Dat vonden ze aan de Nieuwstraat 9, waar tot voor kort een antiek- en brocantezaak was ondergebracht: “Het hele pand was oranje geschilderd en in erbarmelijke staat, maar Chery en ik waren meteen weg van de sfeer die het uitstraalt“, vertelt Els. “De 18de-eeuwse salons, mét schouwen, hebben we gerenoveerd en zijn nu de prachtige decors voor onze interieurartikelen. We blijven focussen op een landelijke, romantische stijl, maar hebben nu ook meer ruimte voor antiek.”

Els noemt het een droom die werkelijkheid wordt: “Ik ben gek op alles wat 18de-eeuws is, en heb altijd gedroomd van een huis aan de Brugse reien.” Zelf woont ze intussen al 17 jaar in een hoeve in Zarren, waar ze een B&B runt. Maar opnieuw in Brugge komen wonen, is voor haar geen optie: “Al trekt de sfeer in de nieuwe winkel me zo aan dat ik zeker zal proberen om er wat vaker zelf in te staan.”

“Ik heb de voorbije weken veel aan mijn vorig jaar overleden vader gedacht”, voegt ze daar nog aan toe. “Vanuit zijn job was hij jarenlang opzichter bij evenementen als de Reiefeesten. Dat wij een van de oude Brugse panden nieuw leven inblazen en opnieuw de schoonheid geven die het verdient, zou hij fantastisch gevonden hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier