Elegante Jaguar XF Sportbrake

11/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 10/08/17 om 10:56

Toen Jaguar in 2007 zijn vierdeurs XF introduceerde, stond het in de sterren geschreven dat een breakversie niet al te lang op zich zou laten wachten. Uiteindelijk duurde het toch nog ruim vijf jaar voor de XF Sportbrake op de markt kwam. De nieuwste versie combineert functionaliteit met de dynamiek van de XF berline.

Vooraan neemt de nieuwe Jaguar XF Sportbrake de bekende stijlelementen van de XF berline over. Achteraan vallen de verschillen tussen de berline en de break wel meteen op. Het designteam gebruikte het bijkomende volume van de break om zowel de lengte, de elegantie als het lineaire karakter van het model te benadrukken. Op die manier oogt de XF Sportbrake langer dan de vierdeurs, hoewel beide exact dezelfde lengte hebben. Om de functionaliteit te verhogen zonder de visuele aantrekkingskracht of aerodynamische efficiëntie in het gedrang te brengen, kunnen de l...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!