Eet en borstel je haren gezond

Nancy Boerjan

In korte tijd verloor Lies Helsloot haar voorheen prachtige haardos. Hoe ze die uiteindelijk herwon, en hoe je zelf je haren gezond(er) kan maken, lees je in ‘Het complete boek over haar’. Bovendien ontwierp Lies een eigen ambachtelijke haarborstellijn, met borstels voor elk haartype.

Lies Helsloot is een bijzonder ondernemende dame, met een flinke interesse voor een gezonde levensstijl. Na haar studies politieke en sociale wetenschappen startte ze een vegetarisch restaurant in Gent op, later werd ze gezondheidsconsulente voor bedrijven, schreef ze recepturen en reportages over gezondheid voor (wetenschappelijke) magazines en gaf ze kookworkshops. Zes jaar terug koos ze voor een vaste job bij het Gentse stadsbestuur, die ze onlangs weer opgaf om zich te wijden aan wat intussen haar grootste passie werd: in maart startte ze vanuit Waregem haar nieuwe bedrijf Delphin & Emerence op, waarmee ze zich toelegt op gezonde haren. Ze heeft al een boek én een eigen, artisanale haarborstellijn op de markt.

“Na mijn bevalling geraakte ik mijn gezonde haardos kwijt”

“Ik beviel elf jaar geleden van mijn dochtertje. Maar de glanzende haardos waar ik tot dan best trots op was, geraakte ik snel nadien kwijt. Ik verloor zowat een derde van mijn haren en wat restte, was dof en broos. Ik raadpleegde tal van dokters en onderging behandelingen maar niks hielp”, vertelt ze. In haar zoektocht maakte Lies kennis met de orthomoleculaire therapie, die uitgaat van een voedingspatroon waarbij je zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen binnenkrijgt. Ze contacteerde gespecialiseerde artsen, las alles wat ze erover te pakken kreeg en herwon aan de hand van een uitgebalanceerd voedingspatroon haar gezonde haren. “Ik merkte ook dat best veel vrouwen last hebben van broos haar, ik gaf van langsom meer tips en info, en besloot uiteindelijk om er mijn eigen project rond op te starten. Ik schreef een boek met mijn verhaal en mijn methode om zowel fysiek als psychisch gezonder te leven.”

Eet en borstel je haren gezond

Lies herontdekte bovendien het belang van dagelijks borstelen met een goede haarborstel. Maar in haar zoektocht naar die laatste, bleek dat er in ons land nog slechts één ambachtelijke borstelmakerij actief is. Die vaklui sprak ze aan om samen haar eigen productlijn op het getouw te zetten. Onder de titel Delphin & Emerence werkten ze samen een haarborstellijn uit, met een sterk handvat gemaakt uit walnotenhout, een natuurlijk rubberen kussen – wat statisch haar reduceert – en natuurlijke borstelharen, geschikt voor elk haartype. Er zijn zelfs specifieke exemplaren voor mensen met uiterst delicaat haar of een gevoelige hoofdhuid.

Volg Lies op haar blog www.takeyoutime.com

‘Het complete boek over haar – in drie stappen naar gezond haar’ van Lies Helsloot, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, 192blz., 24,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier