Een Valentijn met alles erop en eraan

Nancy Boerjan

Geen idee waarmee je je lief of gewoon een goeie vriend of vriendin op Valentijn kan verrassen? Keuze zat! Van een stevige wandeling met een extraatje tot samen wafels smullen, van een singles only party tot een trouwbeurs. Valentijn heeft in West-Vlaanderen werkelijk overal aan gedacht.

Westkust – Verwenpartij aan zee

De Panne, Koksijde en Nieuwpoort slaan de handen in elkaar en verwennen jou en je geliefde met tal van romantische activiteiten van zaterdag 10 tot en met zondag 18 februari. Reis mee met de ‘kus-tram’ of neem een duik in het koude water tijdens de knuffelduik in Oostduinkerke en verwarm je daarna aan het Liefdesvuur in Nieuwpoort. Of wat dacht je ervan om je huwelijksgeloften te hernieuwen op het strand van De Panne? En heel wat restaurants bieden een ‘kus-me-nu’ aan.

www.triootjeaandewestkust.be

Wevelgem – Samen liefdevol (door het leven) stappen

Een Valentijn met alles erop en eraan
© Getty Images/iStockphoto

Maak samen met je lief een gezellige wandeling op Valentijnsdag 14 februari! Onderweg proef je van drankjes en hapjes op vier haltes en is er animatie voorzien. De wandeling is 3 km lang en begint in de tent op het marktplein van Gullegem. Vanaf 18 uur start om de 3 minuten een koppel. Alleen oog voor elkaar? Geen probleem, de wandeling is bewegwijzerd! Deelnemen kost 18 euro per persoon en inschrijven kan tot en met 8 februari op toerisme@wevelgem.be of 056 43 39 06.

Kortrijk – Liefde voor gevorderden

Een Valentijn met alles erop en eraan
© Getty Images/iStockphoto

Verliefd en vervolgens klaar voor een volgende stap? Dan kan je al wat inspiratie opdoen tijdens de huwelijksbeurs For Lovers, Liefdevol Trouwen in Xpo Kortrijk, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 januari. Op zoek naar de mooiste huwelijkslocatie? Wil je huwelijksfotografen met elkaar vergelijken? Loop je graag eens rond tussen de verschillende trouwjurken en maatpakken? Neem dan alvast een kijkje in Kortrijk!

www.forlovers.be

Roeselare – Favolamore viert Valentijn voor singles

Een Valentijn met alles erop en eraan

Favolamore is een ‘singles only event’ dat op zaterdag 10 februari in het Fabriekspand in Roeselare plaatsvindt. Wie zich daarbij een paar uur ongemakkelijk koppeltjes vormen voorstelt, is fout. Het wordt een exclusieve avond waar vrijgezellen elkaar ongedwongen kunnen leren kennen. Een ticket kost 65 euro en daarvoor wacht je een receptie met apero en walkingdinner, gevolgd door een afterparty met dj Crazy Sir G (foto).

www.favolamore.be

Oostende – Liefde tussen de Lijnen

Een Valentijn met alles erop en eraan

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari wordt Oostende opnieuw overspoeld door literair, muzikaal en beeldend talent dat alle harten zal beroeren tijdens Liefde tussen de Lijnen. Zo staat er op vrijdagavond een minifestival gepland met o.m. Wilderman & An Pierlé (foto). Op zaterdag ben je welkom in het Leopoldpark, waar auteurs vertellen en illustratoren hun werk tonen, in het centrum vinden optredens plaats of krijg je een dichter aan de lijn… Zondagochtend hangt De Grote Post vol poëzie met als gasten o.m. Bart Moeyaert en Kristien Hemmerechts.

www.visitoostende.be

Kuurne – Klik het op de dansvloer? Of ernaast natuurlijk…

Een Valentijn met alles erop en eraan
© Getty Images/iStockphoto

SmartVibes staat voor een reeks singles only party’s verspreid over heel Vlaanderen. Op zaterdag 10 februari vanaf 21.30 uur kan je terecht in Huis Van Wonterghem in Kuurne. Je vindt er een klinkende naam achter de dj-tafel, gezelligheid en heel wat singles allemaal 21+ die net als jij zin hebben in een praatje en een feestje. Een systeem van slotjes en sleuteltjes helpt je om een gesprek aan te knopen met je favoriete single. Wie weet klikt het?

www.smartvibes.be

Oostende – Nostalgisch Valentijn met Nathalie Meskens

Een Valentijn met alles erop en eraan

Dat Nathalie Meskens van vele markten thuis is, weten we intussen. Zo toert ze nu ook met de show Motown, een avond vol herkenbare nummers uit eind jaren 60, begin jaren 70. Ze zingt Marvin Gaye, The Supremes, Diana Ross, The Temptations, The Four Tops en nog een rist andere artiesten uit die periode, en verzamelde de beste muzikanten van Vlaanderen om haar daarbij te begeleiden. In de Oostendse Kursaal brengt ze op dinsdagavond 13 februari de valentijnsversie.

www.kursaaloostende.be

Knokke-Heist – Liefde is… samen op de loop gaan

Een Valentijn met alles erop en eraan
© Getty Images/iStockphoto

Liefde is … samen een parcours van 14 km fietsen en lopen op het strand van Knokke-Heist. En dat kan op zaterdag 10 februari vanaf 14.30 uur, met start aan cultuurcentrum Scharpoord. Onderweg op het programma: zand tussen de tenen, haren in de wind, een snuifje urban trail, een praktische proef en een inspirerend snaartje klassiek. Deelnemen aan de Love Bike and Run kost 20 euro.

www.lovebikeandrun.be

Brugge – Après-Valentijn met hartige hapjes

Een Valentijn met alles erop en eraan

Zak samen met je geliefde op zondag 18 februari tussen 11 en 17 uur af naar de Vismarkt in Brugge. Daar kan je nagenieten van het feest van de liefde. Brugse chefs en de handelaars van de Vismarkt bieden er lekkere hapjes en drankjes aan, voor democratische prijzen. Jean Til, wereldkampioen complimentjes geven, de dansgroep Salsa de Brujas en vuurtheater Barba-Rossa zorgen voor een warme omkadering.

www.brugge.be

Veurne – Liefde gaat door de maag

Een Valentijn met alles erop en eraan

Waarom geen bezoekje brengen aan het Bakkerijmuseum in Veurne op Valentijn? Met een workshop suikerhartjes, een voorleessessie waar de vlinders van afspatten, een creatief verrassingsatelier in het teken van de liefde en een themarondleiding rond ‘Liefde en Passie in de bakkerij’, valt er voor groot en klein wel wat te beleven. Bovendien kan je speciaal voor de gelegenheid heerlijke valentijnswafels smullen in de cafetaria. Wie iets roods aantrekt, krijgt een extra verrassing!

www.bakkerijmuseum.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier