“Een slinger droge worsten of een goed boek”

Nancy Boerjan

Fien Cools tekent elke week een cartoon voor dit magazine. Ze voelt eigenlijk weinig voor de eindejaarsfeesten, want donkere, korte dagen maken haar eerder een beetje triest. Maar al dromend van een nieuwe lente maakt ze er het beste van, glitterlaarsjes inbegrepen!

Hoe breng jij de eindejaarsdagen door?

“Kerst vier ik bij mama, oudejaarsavond met vrienden en ‘nieuwjaren’ doe ik gewoon met al wie ik voor het eerst zie in het nieuwe jaar. Op nieuwjaarsdag zelf slaap ik uit en ga ik naar de familie van Sven, mijn lief.”

Een feestherinnering die je altijd bij zal blijven?

“Niet echt. Maar wat een toekomstig feest wél bijzonder zou maken, is het nog eens samen met mijn broer te kunnen vieren. Hij woont sinds enkele jaren in Kaapstad en viert Kerstmis dus in Zuid-Afrika, waar het dan hartje zomer is. Zulke feesten blijven gewoon het leukst als iedereen erbij is, zonder Skype te moeten gebruiken…”

“Ik zou Kerstmis graag nog eens vieren mét mijn broer erbij”

Welke cadeautjes krijg en geef je graag?

“Je kan mij veel plezier doen met tekengerief, alle soorten papier, lege boekjes, oude fotoalbums… Maar ik word net zo blij van een slinger droge worsten of een goed boek! Zelf schenk ik vrienden altijd al graag een tekening, boekje of collage. Ik kan daar dan uren mee bezig zijn. Ik geef ook wel graag boeken: niet alleen de inhoud telt, maar ik vind boeken ook gewoon mooi en meestal ruiken ze ook lekker. En je kunt er een tekeningetje in maken natuurlijk of een persoonlijke boodschap in schrijven.”

Cadeaublunder?

“Ooit is mijn lief mijn verjaardag vergeten en is hij mij de dag nadien op mijn werk een banaan met een strik rond komen geven, om het goed te maken. ‘s Avonds had hij nog een cadeautje voor me bij, dus dat is goed gekomen.”

“Zelf heb ik eens flink geblunderd door hem een plaat van The xx cadeau te geven, terwijl hij mij blijkbaar al eens verteld had dat hij die plaat echt slecht vond.”

Jouw plannen voor 2018?

“Mijn huis afwerken, na meer dan drie jaar verbouwen en in een caravan wonen, en weer tijd maken voor leuke dingen: op café gaan, tentoonstellingen bezoeken, film kijken, koffie en taart op zondag, cursussen volgen, boeken lezen… En samen met mijn lief dromen over projecten die we in de toekomst nog samen zouden willen doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier