Een paasmenu vol vrolijke hapjes

Redactie KW

Ontbijt, lunch of diner? Op Pasen kan je alvast heerlijk smullen van deze vrolijke hapjes op basis van brood. En omdat het oog ook wat wil, zorgen we niet alleen voor lekkere receptjes, maar ook voor hapjes die meteen de juiste paassfeer op je tafel brengen.

Origineel – Vogelnestje voor lekkerbekken

Dit leuke broodje is ideaal voor bij het paasontbijt, maar het kan evengoed smaken als extraatje bij het middag- of avondmaal.

Koop bij de bakker enkele versgebakken kaiserbroodjes. Hol de binnenkant van de broodjes uit en strooi er een handvol geraspte kaas in. Breek nu een paar eitjes in de broodjes, maar zorg dat de dooiers heel blijven. Strooi wat peper en zout op de broodjes en warm ze in de oven (180 °C) op, tot ze krokant zijn.

Mochten de broodjes te snel bruin worden, leg er dan tijdens het bakken aluminiumfolie over. Werk af met enkele takjes peterselie.

Serveer de warme broodjes aan je gasten. Heb je gasten met een glutenallergie? Kies dan gewoon voor glutenvrije broodjes, zodat iedereen zonder aarzelen van dit topgerechtje kan genieten.

Zoet – Kleurrijke paasmandjes

Een paasmenu vol vrolijke hapjes

Een mandje vol eitjes: het klinkt leuk en je kan er ook een heerlijk dessert van maken! Breek twee eieren en houd het eiwit apart. Meng het eiwit met één koffielepel vanille-extract, 90 gram geraspte kokos en drie eetlepels suiker in een pan en verwarm alles ongeveer vijf minuten op een laag vuur. Roer het mengsel ondertussen een paar keer goed door tot het stevig wordt. Vet vervolgens enkele bakvormpjes voor muffins met bakboter in en vul ze nadien met het kokosmengsel. Druk in elk vormpje een kuiltje en laat alles 20 minuten in de oven bakken. Smelt ondertussen 50 gram chocolade au bain-marie en giet een laagje chocolade over de afgekoelde muffins. Werk af met paaseitjes van suiker zodat je een kleurrijk kokosmandje bekomt.

Gezond – Genieten van een konijnensoepje

Een paasmenu vol vrolijke hapjes

Ja hoor, ook de paashaas is op het menu aanwezig, meer bepaald als origineel soepkommetje voor een gezond broccolisoepje.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er twee gesnipperde sjalotjes in. Voeg één liter water toe en breng alles aan de kook. Snijd 500 gram broccoli in kleine stukjes en gooi ze samen met twee blokjes groentebouillon in de pan. Laat alles tien minuten doorkoken. Mix de soep en doe er twee eetlepels room bij.

Hol enkele harde broodjes uit tot kuipjes. Snijd een paar zachte broodjes middendoor en steek er twee pistachenootjes en een rozijntje in om het gezichtje van de paashaas te maken. Maak vervolgens twee oortjes van hard brood en steek ze met een prikkertje vast op het zachte broodje. Vul nu de broodjes met de soep.

Ziezo, het paasdiner kan van start gaan!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier