DS 7 Crossback: paradepaardje

De imposante DS 7 Crossback
Redactie KW

Op het jongste Autosalon van Genève showde DS, het prestigieuze zustermerk van Citroën, in wereldpremière zijn jongste creatie: de DS 7 Crossback. “Dit geraffineerde en hoogtechnologische model verenigt Franse knowhow op het vlak van luxe met technologische innovaties”, aldus Yves Bonnefont, algemeen directeur DS.

Zoals we ondertussen van DS gewoon zijn, is ook dit nieuwe model een onvervalste eyecatcher. Ronduit opmerkelijk is de lichtsignatuur. De ledmodules van de koplampen, gefacetteerd als juwelen, lichten paars op zodra de portieren worden geopend en draaien mee in de richting waarheen je stuurt. Om de dynamische uitstraling van dit model te accentueren, pakt de DS 7 Crossback ook nog eens uit met flink uitgeklopte wielkasten.

Het interieur van de DS 7 Crossback straalt volop luxe en klasse uit. In dit DS-paradepaardje overheerst een gevoel van welbehagen. Opvallend zijn de twee centraal opgestelde tft-schermen. Het eerste is een innovatie in het SUV-segment. Het vereenvoudigt de navigatie en beheert de multimedia-interface, het DS Connect-systeem en het Mirror Screen. Het tweede is naar wens personaliseerbaar en fungeert als digitaal dashboard.

Innovatieve ophanging

DS 7 Crossback: paradepaardje

In de toekomst zal de voorwielaangedreven DS 7 Crossback verkrijgbaar zijn met drie benzine- en twee dieselmotoren, alle viercilinders. Maar op vandaag is het model nog maar leverbaar met twee geblazen benzinemotoren die in serie gekoppeld zijn aan een achttrapsautomaat, en twee dieselmotoren, de BlueHDi 130 (96 kW/130pk) en de BlueHDi 180 (133 kW/180pk). Eerstgenoemde is in serie gekoppeld aan een manuele zesbak, terwijl de tweede uitpakt met een achttrapsautomaat. Volgend jaar lanceert DS ook nog een 300pk sterke, vierwielaangedreven hybride. De DS 7 Crossback pakt ook uit met de innovatieve ophanging DS Active Scan Suspension, waarbij een camera de oneffenheden in het wegdek detecteert en erop inspeelt door de dempers continu bij te stellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier