De veldslagen van een Vikingkind

14/04/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 13/04/17 om 17:22

Prinses Donderwolk, Vikingkind, Poetindochter... maar eigenlijk heet ze gewoon Loes. De dochter van journaliste Lotte Debrouwere staat centraal in haar krantencolumns, die nu gebundeld werden in 'Slaap kindje slaap verdomme'.

De Gullegemse koos er drie jaar geleden voor om helemaal alleen een dochter op de wereld te zetten. In haar vak heerst Koning Chaos al eens, dus een baby zorgde voor weinig beterschap op dat vlak. Dat wordt ook gaandeweg duidelijk in haar stukjes waar de ene keer de ironie van afdruipt, de andere keer schaamte en humor. De liefde voor haar kind is het onvoorwaardelijke bindmiddel tussen dat alles. Lotte combineert op een heerlijke manier fijngevoelige poëzie, met fragmenten waarin ze brutaal eerlijk het mama-zijn portretteert. Dat haar dochter een Deense donor heeft, is bij wijze van spreken een leuk wist-je-datje. In haar klas zitten er drie donorkinderen. Maar de schattige Loes verdient geen stempel. Ze is gewoon... Loe...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!