De surrealistische wereld van Sammy Slabbinck

30/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 29/06/17 om 14:14

"De situatie in de wereld op vandaag is geen partij voor mij. Die is zo surrealistisch dat ik er met mijn werk niet tegenop kan." Een boude uitspraak van Sammy Slabbinck. Zelf noemt de Bruggeling zich grafisch vormgever, maar wereldwijd staat hij te boek als een surrealistische collage- en stop-motionvideokunstenaar die de traditie van zowel René Magritte als Monty Python voortzet. Zopas verscheen het prachtige (kijk)boek 'Surreality Check' met een selectie van zijn collagekunstwerken.

Om niet constant aan zijn werk te hoeven denken, houdt Sammy Slabbinck er sinds enige tijd een atelier aan de rand van Brugge op na. Daar heerst gestructureerde chaos. Er staat een grote werktafel in het midden, bezaaid met tijdschriften (Harakiri, Salut les Copains, Lui, Rolling Stone en zelfs het onwaarschijnlijke Ons Land (met Iris)) die ook in en op de kasten liggen die tegen de muren aanleunen. Er staat ook een computerscherm te flikkeren. "...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!