De parels van Klein Zwitserland

15/09/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/09/17 om 09:31

Het Luxemburgse Mullerthal wordt omwille van zijn golvende landschap Klein Zwitserland genoemd. Met Echternach als zijn bekendste stad staat het Mullerthal voor een gevarieerd landschap vol historische stadjes, verweerde burchten en knap bewegwijzerde wandelpaden. Ideaal voor een verlengd weekendje Luxemburg.

De ster van het Mullerthal, dat aansluit op het Duitse Eifelgebergte, is zonder twijfel de rivier de Sûre, Sauer in het Duits. Ze vormt de voornaamste grens tussen Luxemburg en Duitsland en staat garant voor pittoreske taferelen. Dat is ook het geval in Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Met zijn middeleeuwse karakter en vele knap bewaarde patriciërswoningen is de stad zeker een bezoekje waard. Blikvanger is de benedictijnenabdij, die in de 7de eeuw gesticht werd door Sint-Willibrord. De stad is ook beroemd door zijn Springprocessie - sinds 2010 erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed door Unesco -, die elke eerste dinsdag na Pinksteren duizenden pelgrims en toeristen lokt. Aan de rand van de stad vind je ook de restanten van een Romeinse villa, daterend uit de 3de eeuw.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!