"De mensen zijn preutser dan vroeger"

21/04/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 20/04/17 om 09:43

Het voelt een beetje aan als tijdreizen, maar zondag 23 april nemen de originele '3 Wijzen' plaats in het nieuwe decor van het gelijknamige programma, ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een speciale gebeurtenis voor het trio, maar ook voor toenmalig presentator Kurt Van Eeghem: "Iedereen moet op zijn woorden letten. Behalve wij."

De special van De 3 Wijzen haalt het beste naar boven bij de drie originele wijzen Walter Grootaers, Jacques Vermeire en Gerty Christoffels, maar ook Kurt Van Eeghem kijkt dankbaar terug op die periode. Al is het niet langer wennen: sinds september van vorig jaar trekt het kwartet langs verschillende culturele centra in Vlaanderen met een zaalshow. "Dat voelt aan als een warm bad", glimlacht Kurt. "De 3 Wijzen is de kapstok, maar wat eraan hangt, is die show. We hebben een enorme vrijheid om te doen en laten wat we willen en daarop in te spelen. De lol begint al van zodra we elkaar zien. We vertrekken soms samen, eten samen iets en dan begint het al. Het stopt niet tijdens de voorstelling en zelfs niet daarna. Als we naar huis gaan, lachen we nog. Dat maakt het voor de mensen in het publiek ook zo aangenaam. Maar laat er geen misverstand over bestaan: dit zijn drie professionals, die góéd zijn in hun vak, dat hoef ik niet uit te leggen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!