De kleren met karakter van Studio Mimoire

Redactie KW

Al jaren is Katrien Taccoen in de ban van mode. Als voormalig model en styliste en vanuit haar grote interesse voor nationale en internationale ontwerpers besloot ze dat het tijd geworden was om haar ultieme droom te realiseren: een eigen kledingcollectie. Het resultaat: Studio Mimoire!

Katrien Taccoen woont in Rumbeke, niet ver van de bekende modernistische bungalow van het vooruitstrevende architectenbureau Konstrukto uit de jaren zeventig, de ideale locatie om haar kledinglijn Studio Mimoire voor te stellen. “Ik voel me hier helemaal thuis”, lacht Katrien. “Ik ben dan ook trots dat ik mijn kledingstukken op deze unieke plek mag voorstellen. Ik ben dol op vintage en op oude modetijdschriften, waar vrouwen én mannen een originele look aangemeten kregen. Dat leidde tot mijn eigen Studio Mimoire, wat een samentrekking is van ‘mime’ en ‘mémoire’. Het woord ‘mémoire’ verwijst naar herinneringen uit de kindertijd. Daarbij denk ik ook aan die oude elpees met een leuke titel en een mooie foto van de zanger(es) in kwestie. Niet toevallig dus dat ik als verpakking voor een platenhoes koos. Origineel en misschien wel een collector’s item!”

Wie Katrien Taccoen?

Katrien Taccoen (44) is afkomstig uit Kortrijk, maar woont al jaren in Rumbeke. Ze is getrouwd met Jan Mortier en samen hebben ze drie kinderen: David (17), Lukas (15) en Axelle (10) en twee plus-kinderen: Lieze (26) en Lewie (24).

Ze combineert haar parttimejob van lerares Engels met de lancering van haar nieuwe kledinglijn.

Ze houdt van mode, paardrijden, zwemmen, spinning, lekker eten, muziekconcerten bijwonen en shoppen.

Van Boy Rebel tot Lady Navigator

Het woord ‘mime’ verwijst dan weer naar de verschillende gelaatsuitdrukkingen van de mens. “Hoe boeiend is het om mannen, vrouwen en zelfs kinderen te observeren”, zegt Katrien. “Hoe die diverse gezichtsexpressies je een mooie uitstraling kunnen geven en zelfs je persoonlijkheid kunnen verraden. En vooral… hoe je dat alles kan vertalen naar verscheidene kledingstijlen. Je uitstraling is trouwens zoveel meer dan je figuur.”

“Kies een T-shirt dat helemaal bij je persoonlijkheid past”

De kleren met karakter van Studio Mimoire

De ontwerpster verdiepte zich voor haar collectie in de theorie van de Zwitserse psychiater en psycholoog Jung en zijn 72 archetypes. Ze koos er twaalf uit, die ze bijgevolg vertaalde naar een passend ontwerp met eigen naam. “Elk type kreeg een eigen gezicht, dat een bepaalde persoonlijkheid uitstraalt”, vertelt ze enthousiast. “Boy Rebel bijvoorbeeld is een kwajongen uit de jaren 50 en Lady Navigator heeft graag de touwtjes in handen. De gezichten zijn trouwens van bestaande mensen die als model voor ons gefungeerd hebben. Ze kregen allemaal een vintagelook, die als een cartoon werd uitgewerkt. Nadien hebben we die foto’s digitaal laten printen op T-shirts uit organisch katoen. Met de collectie streven we zowel kwaliteit als duurzaamheid na. Bovendien wordt alles in eigen land vervaardigd.”

Benieuwd wat jouw persoonlijke type is of wil je iemand plezier doen met een T-shirt dat helemaal bij zijn of haar karakter past? Dan ben je bij Studio Mimoire aan het juiste adres!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier