De beste restaurants volgens Koen Crucke

© BELGA
Redactie KW

Met 50 jaar carrière op de teller weet Koen Crucke van geen ophouden. Dit jaar zal hij onder meer te bewonderen zijn in een operaproductie, een musical én een nieuwe theaterkomedie. Daarnaast gaat hij ook werk maken van een volledig nieuw album waaraan enkele grote namen hun medewerking zullen verlenen.

Koen Crucke koos deze vier lekkere plekjes voor ons uit.

Inventief met saus

De beste restaurants volgens Koen Crucke
© Benny Proot

“De chef van Edwart in De Haan bereidt alle gerechten zelf met een immense liefde voor het vak. Je kan er zowel een heerlijk stuk vlees als verse vis eten. Hij kent de perfecte cuisson en is bijzonder inventief in het bereiden van de begeleidende saus. Ik vraag altijd om een eenvoudige saus, die de smaak van het vlees of de vis niet ‘maskeert’. Zijn groentjes zijn bijna altijd gestoomd en zitten dus boordevol smaak.”

www.edwart.be

Eerlijke keuken

De beste restaurants volgens Koen Crucke
© Benny Proot

“Ook Hotel Escapade is een topadresje in mijn thuisgemeente De Haan. Dit restaurant is vooral interessant omwille van de eerlijke keuken die de verhouding tussen prijs en kwaliteit respecteert. Je eet er lekker, een beetje zoals bij moeder thuis, wat ik een absoluut pluspunt vind. Als aanvulling op de menukaart zijn er nog de bijna altijd seizoensgebonden suggesties. Vlak bij zee en een erg vriendelijke bediening.”

www.hotel-escapade.be

Beste Japanner

De beste restaurants volgens Koen Crucke
© Benny Proot

“Tanuki in Brugge is zonder enige twijfel het beste Japanse restaurant van heel West-Vlaanderen en ver daarbuiten. De chef bereidt in zijn open keuken op een sublieme manier Japanse gerechten, inventief en origineel, maar met respect voor de tradities. Ik kies meestal voor een menu dat de chef zelf samenstelt zodat ik volop kan genieten van heerlijke gerechtjes met vis, vlees en groentjes. Echte verwennerij.”

www.tanuki.be

Bistro én restaurant

De beste restaurants volgens Koen Crucke
© Benny Proot

“Bij Van Eyck in Oostende vind je de leuke combinatie van bistro en restaurant. Als je wat minder tijd hebt, maar toch wil genieten, kan je in het gedeelte bistro eten. Heb je wat meer tijd om je culinair te laten verwennen, dan kan je kiezen voor het restaurant. Het eten is zowel in het restaurant als de bistro heerlijk, maar in het restaurant ronden grote wijnen en lang bewaarde likeuren het feest af. Een bijzonder aangename bediening.”

www.restaurant-bistrovaneyck.be