De beste restaurants volgens Jos Claeys

Redactie KW

“Mijn lievelingsrestaurant is eigenlijk het bedrijfsrestaurant in onze eigen firma”, zegt Jos Claeys, CEO van Westvlees in Westrozebeke.

“Meestal ik eet daar, in het bedrijfsrestaurant in onze eigen firma.”

Als hij dan toch eens buitenshuis gaat tafelen, dan kiest hij in West-Vlaanderen vaak voor één van deze vier adresjes.




Lekkerste rundvlees

De beste restaurants volgens Jos Claeys
© IV

“Chef Hendrik Dierendonck van Carcasse in Koksijde spreekt met trots over zijn beroep. Vanuit zijn stielkennis als slager wist hij een heerlijk en eerlijk restaurant uit te bouwen. Het is een magnifiek verhaal van de liefde voor vlees en opperste gastvrijheid. Je kan er het lekkerste rundvlees van België vinden. Hij opende vorig jaar ook een slagerij in Brussel, Atelier Dierendonck. Ik ben er nog niet geweest, maar ben wel benieuwd.”

www.carcasse.be

Familiale hartelijkheid

De beste restaurants volgens Jos Claeys

“De ontvangst, het interieur en de keuken zijn in Hotel Messeyne in Kortrijk voortreffelijk. Gecombineerd met een ongekende hartelijkheid zorgt dat voor een uiterst aangename restaurantervaring. Het is nog een echt familiebedrijf waar moeder en dochter (Marie-Paule Vanderstraeten en Dominique Vandewalle, red.) op en top gastvrij zijn. Het is er altijd lekker en verzorgd. Een risicoloze keuze, dus.”

www.hotelmesseyne.be

Jeugdige gastronomie

De beste restaurants volgens Jos Claeys
© Stefaan Beel

“Chef Tim Boury van het gelijknamige restaurant in Roeselare doet zijn titel Chef van het Jaar vanwege Gault&Millau werkelijk alle eer aan. Hij mag er trots op zijn dat hij al een Michelinster heeft gezien zijn nog jonge leeftijd. Van jonge medewerkers van het bedrijf hoor ik dat het ook hun favoriete restaurant is. De chef brengt dus hoge gastronomie op een manier die ook jonge mensen in vervoering brengt.”

www.restaurantboury.be

Liefde voor Spanje

De beste restaurants volgens Jos Claeys

“L.E.S.S. is ontstaan als bistro van het driesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer. Het eetadresje weet zich te onderscheiden door zijn origineel concept, waarbij lekker eten een zekerheid is. Ik heb een zekere voorliefde voor Spanje. De manier waarop ze in L.E.S.S. met Belgisch varkensvlees de Spaanse keuken naar Brugge brengen, is uitmuntend. Wat de prijs-kwaliteitsverhouding betreft, scoort de bistro uitstekend.”

www.l-e-s-s.be