De beste restaurants volgens Ingeborg Sergeant

© ISOPIX
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Ingeborg Sergeant was in de jaren negentig een iconische zangeres en tv-presentatrice. Nadien legde ze zich vooral toe op DeEvolutie, haar centrum voor yoga, meditatie en zelfontwikkeling in Brugge. Maar de muziekmicrobe liet Ingeborg niet los. Ze stelde net haar nieuwe cd ‘When the sky touches the sea’ voor met een meezingconcert in de kerk van de Minderbroeders Kapucijnen.

Veggie in balans

De beste restaurants volgens Ingeborg Sergeant
© Benny Proot

“Omdat ik niet zo bezig ben met etenen helemaal géén keukenprinses ben, ben ik zo gelukkig met het vegetarische restaurant De Bron in Brugge. Ik ga er al jaren omdat de keuze er eenvoudig is: klein, medium of groot. Het is er altijd lekker. Er is één dagmenu en er zijn altijd veel verschillende groenten en voldoende vleesvervangers, dus écht helemaal in balans. De veggiemeeneemmaaltijden hebben mijn leven gered.”

Oude klassieker

De beste restaurants volgens Ingeborg Sergeant
© Benny Proot

“Voor ons is Carpe Diem aan de Wijngaardstraat in Brugge een oude klassieker. We gaan er al heel lang. We wonen nu ondertussen 15 jaar in Brugge en we gaan al naar Carpe Diem van voor we in Brugge woonden. En als we als gezin tijd hebben en we kunnen daar samen ontbijten, tja, dan is het leven schoon… Je kan er ook gewoon binnenwandelen voor een kop koffie of een lunch.”

Pure keuken

De beste restaurants volgens Ingeborg Sergeant
© Benny Proot

“Een aanrader is ook Sans Cravate aan de Langestraat in Brugge. Ik hou enorm van deze pure keuken. Als ik er geweest ben, voel ik me de volgende dag altijd goed. Voor mij wil dat wat zeggen, want tafelen is niet mijn favoriete bezigheid. Maar goed, als ik nu en dan mijn partner tegemoet wil komen, is dat het perfecte adres. Met ‘puur’ bedoel ik de verfijning en de smaken die zo goed op elkaar afgestemd zijn.”

Absolute top

De beste restaurants volgens Ingeborg Sergeant
© Benny Proot

“Zet’Joe is het nieuwe restaurant van topchef Geert Van Hecke in Brugge. Niemand zal me tegenspreken dat Geert alles al heeft bewezen. Hij kan niet anders dan grote klasse aanbieden. Ik ben er nog maar één keer geweest, maar ik kan niet anders zeggen dan dat dit absolute top is. Maar ook hier was ik in goed gezelschap en, ja, dat blijft voor mij vaak minstens even belangrijk als het eten zelf.”