De beste restaurants volgens Hannah Van Ongevalle

Redactie KW

Hannah Van Ongevalle opende in 2013 cocktailbar The Pharmacy in Knokke. Het jaar nadien werd ze verkozen tot beste bartender in ons land en in 2015 liet ze haar boek ‘Come take a sip with me’ op de wereld los. Daarnaast heeft ze ook een programma op Njam: ‘It’s aperotime somewhere in the world’. Hannah weet wat kwaliteit is en op culinair vlak vindt ze die op deze adresjes.

Gedreven chef

De beste restaurants volgens Hannah Van Ongevalle

“Mijn eerste keuze is ongetwijfeld Willem Hiele in Koksijde. Daar is het superlekker. Willem is een jonge en gedreven chef die nu echt zeer hoge toppen scheert. Niet voor niets werd hij vorig jaar verkozen tot ontdekking van het jaar door Gault&Millau. Hij en zijn echtgenote Shannah Zeebroeck zijn bovendien goeie vrienden van mij. Ik ben er onlangs nog geweest en het was een van mijn mooiste culinaire ervaringen.”

www.willemhiele.be

Een klassieker

De beste restaurants volgens Hannah Van Ongevalle

“Een klassieker aan de kust is Oesterput in Blankenberge. De zaak is ondertussen heel bekend, iedere avond zit het er mooi vol. Ikzelf ben een kind van de kust en ik vind Oesterput een mooie weerspiegeling van wat de West-Vlaamse kust inhoudt. Een hardwerkende familie baat de zaak uit. Oesterput serveert uitsluitend zeevruchten en vis. Als ik internationale mensen over de vloer krijg, neem ik hen steevast mee naar daar.”

www.oesterput.com

Heerlijke tapas

De beste restaurants volgens Hannah Van Ongevalle
© Benny Proot

“Quatre Mains in Brugge is een van mijn favoriete go-to-places. Specialiteit zijn de tapas, dus die moet je zeker eens proberen. Zowel ikzelf als mijn mama, papa, broer en zus zijn heel grote fans. Persoonlijk vind ik het een enorm lekkere keuken. Chef Olivier Degroote kookt simpel maar overheerlijk. Bovendien is gastvrouw Leen Maenhout volgens mij een van de beste gastvrouwen van België.”

www.4mains.com

Waar voor je geld

De beste restaurants volgens Hannah Van Ongevalle

“Als vierde keuze ga ik voor Le Jardin in Knokke. Het restaurant wordt in dergelijke lijstjes vaak over het hoofd gezien omdat het al zo lang bezig is op zo’n hoog niveau. Het is bijna vanzelfsprekend geworden. Ik ben daar zelf ook schuldig aan. De prijs-kwaliteitsverhouding is ongeëvenaard. Voor een zondagse lunch betaal je er 40 tot 45 euro, en dat voor een sterrenrestaurant. Een troef is ook dat ze een grote keuze aan menu’s hebben.”

www.restaurantjardin.be