De beste restaurants volgens Geert Bourgeois

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering, leeft onder het motto ‘Werken en genieten’.Hij is een enthousiaste bezoeker van tientallen restaurants in West-Vlaanderen.

Er vier uitpikken is dan ook geen gemakkelijke opdracht voor de Izegemnaar.

Genieten op de schreve

De beste restaurants volgens Geert Bourgeois

“Ik hou enorm van de Schreve. Het familierestaurant Terminus in Watou ligt er pal op. Uitbater-eigenaar is Pieter Verheyde, ex-sommelier bij het Hof van Cleve. Hij ruilde de sterrenzaak in voor het wegrestaurant van zijn ouders. Hij zet er de familiale traditie verder: eenvoudig, puur en (h)eerlijk eten, met rundsvlees van eigen kweek en dagverse topproducten. Laat je zeker ook leiden door zijn uitzonderlijke wijnkennis.”

www.restaurantterminus.be

Topper dichtbij

De beste restaurants volgens Geert Bourgeois

“De Smaak in Izegem is mijn ‘dichtbij’-restaurant. Een van de vele toppers die mijn thuisstad Izegem rijk is. Ideaal voor een zakenlunch of het wat verfijnder werk. Chef-kok Wouter Creytens is een vriend met heel wat sterrenervaring – onder andere bij Frank Fol in Leuven en ‘t Hof van Cleve van Peter Goossens – en dat kan je zien en proeven. Telkens opnieuw geniet ik van de hartelijke ontvangst en de fijne keuken.”

www.desmaak.be

24 bieren van ‘t vat

De beste restaurants volgens Geert Bourgeois

Het Bierkasteel, het nieuw brouwerijcomplex van de familie Van Honsebrouck, is een echte aanwinst voor Izegem. Naast het bezoekerscentrum, waar je alles kan leren over het brouwersambacht, vind je er ook een brasserie in een uniek, kleurrijk decor. Gegrilde specialiteiten, met maar liefst 24 bieren van het vat. Als Izegemnaar, en ook als minister-president, ben ik erg trots op deze trendy zaak en evenementenlocatie.”

www.bierkasteel.be

Culinaire pareltjes

De beste restaurants volgens Geert Bourgeois

“Willem Hiele in Koksijde: een gastronomische topper aan onze Vlaamse kust, meer dan een ster waard, ingericht in een rustiek vissershuis. De jonge chef kweekt veel producten zelf en tovert daarmee verrassende gerechten op tafel, die hij zelf komt voorstellen. Zijn borden zijn culinaire pareltjes, dit in combinatie met exquise wijnen, aanbevolen door de fantastische sommelier van het huis, zijn echtgenote Shannah.”

www.willemhiele.be