Christoff: een échte hype in Duitsland

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Vorig jaar vierde Christoff zijn 25ste verjaardag op het podium. ‘De Hits’ is een nieuwe verzamelaar, aangevuld met drie bonustracks. Het nummer ‘Vaarwel’ is geschreven voor zijn gewezen West-Vlaamse vriend Niels.

Op de verzamel-cd De Hits staan er heel wat toppers, maar in feite kon Christoff gemakkelijk twee schijfjes vol bekende songs uitbrengen. “We begonnen vanaf de periode dat ik onderdak vond bij Universal Music of vanaf de eerste single bij die platenfirma tot op vandaag. Op De Hits staan alle liedjes die op een stonden, aangevuld met een nummer van Klubbb3. Klubbb3 begon op een bepaald ogenblik ook een belangrijke rol te spelen in mijn leven. Er staan ten slotte ook drie nieuwe nummers op, omdat de échte fans nieuw materiaal willen horen.”

400.000 albums

In het voorjaar toerde Christoff met Klubbb3 door Duitsland. “Duitsland is mijn tweede thuis geworden. We deden 30 optredens en verkochten 200.000 tickets en 400.000 albums. En zeggen dat het onze eerste tournee was. Maar ons management in Duitsland weet dan ook wel hoe het de magie van Klubbb3 levendig moet houden. We zijn in Duitsland een échte hype. Soms moet ik me wel eens in de arm knijpen. En toch geniet ik ook nog van de charmes van een kleine kleedkamer in Vlaanderen waar ik met vier of vijf artiesten samen zit. Het gebeurde al dat ik de ene avond voor 20.000 man zong in Duitsland, de avond erna voor 400 mensen in een parochiezaal in Vlaanderen. Ik heb het geluk dat ik beide kan en mag doen.”

Welke hit op De Hits het best verkocht? “Sweet Caroline, gevolgd door Zeven Zonden, Een ster… Toen ik in 2008 de tekst schreef, had ik nooit gedacht dat het nummer enkele jaren later zo’n hit zou worden. Een Ster is een win-winsituatie geweest voor mezelf én voor Stan Van Samang, die het nummer ook uitbracht naar aanleiding van Liefde voor Muziek. Mijn persoonlijke favoriet is Ik ben geboren om van je te houden. Zeven zonden van tien jaar geleden kan je wel niet meer vergelijken met de versie op De Hits. De mooiste herinnering bewaar ik aan Vaarwel, omdat het een lied is waarmee ik een hoofdstuk in mijn leven heb afgesloten. Ik wilde met dat liedje mijn ex Niels overtuigen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik kreeg wel veel begrip in Vlaanderen. Door mijn deelname aan Liefde voor muziek zagen de mensen ook een andere kant van mij. Met Vaarwel heb ik Vlaanderen meer geraakt dan Niels. Momenteel heb ik het te druk voor een nieuwe relatie. Mijn volgende vrije dag is in januari 2018.”

Optredens:vrijdag 10 november in Salons Saint-Germain in Diksmuide, zaterdag 11 november in de Cultuurfabriek in Sijsele, woensdag 22 november in de Sporthal in Alveringem, zaterdag 25 november met ‘Vrienden voor het Leven’ in de Kursaal Oostende en vrijdag 8 december kerstconcert in de O.L.V.-kerk in Tielt.

www.christoff.be en www.kerstmismetchristoff.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier