Buitengewone papa’s: “Onze Guineese prins is alles wat ik durfde dromen”

Redactie KW

Vijf jaar duurde de procedure voor de adoptie van hun zoontje, maar Hannes Coudenys en zijn vrouw Deborah Debaere uit Kortrijk zouden zich geen leven meer zonder hun Guineese prins Rae Morris kunnen voorstellen. Dit weekend viert Hannes zijn tweede Vaderdag. “Ik had vooraf wel gedacht dat ik graag papa zou zijn.”

We ontmoeten Hannes en de kleine Rae boven Kopie Koffie, de kopiewinkel annex koffiebar van zijn vrouw Deborah. “Hoe het voelt om de ouders te zijn van de coolste kid van Kortrijk? Ik kan alleen maar zeggen dat wij enorm lucky zijn”, glimlacht de 35-jarige Hannes. “Het is echt ongelooflijk hoe goed Rae bij ons past. Je weet niet echt wat je moet verwachten, maar wij vormen de perfecte match.”

Rae Morris, net iets meer dan tweeënhalf, groeit razendsnel. Het baby’tje is er stilaan uit en maakt plaats voor een vrolijke, babbelende peuter. “De vijf jaar durende adoptieprocedure was best zwaar, een moeilijke periode. Veel mensen gaven aan dat je die jaren wachten snel vergeet eens je kindje er is, maar dat kon ik moeilijk geloven. Nu, anderhalf jaar later, kan ik die mensen enkel gelijk geven. Onze Guineese prins is alles wat ik had durven te dromen.”

“Ik hou er trouwens wel van om naar beelden te kijken van pakweg een jaar terug”

Dansen in de living

“Een kindje voegt ontegensprekelijk een prachtige extra dimensie toe aan je leven. Ik denk wel dat het vaderschap mij enigszins veranderd heeft. We blijven professioneel doen wat we doen, maar het werk verschuift al eens vaker naar later op de avond. Ik had vooraf wel gedacht dat ik graag papa zou zijn. Ik hoop dat Rae altijd zijn liefhebbende aard en zijn vrolijke, positieve kijk op het leven zal houden. Hij geeft zo veel liefde, dat is niet normaal.”

Hannes, het creatieve brein achter Ugly Belgian Houses en Like my Ride, groeide de voorbije maanden samen met zijn zoontje uit tot een Vlaams YouTube-fenomeen. In zijn wekelijkse vlogs geeft de dertiger een inkijk in zijn leven en danst hij samen met Rae op de salontafel. “Dat filmen is vrij natuurlijk gegroeid. Ik was begonnen met een documentaire over de adoptie.”

“Uiteindelijk delen we enkel wat we willen delen. Er is veel beeldmateriaal dat de vlog niet haalt. Ik hou er trouwens wel van om naar beelden te kijken van pakweg een jaar terug. En voorlopig danst Rae nog graag mee in de living.” (lacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier