Bram Brouckaert

© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Leerkracht Bram Brouckaert streek een jaar of twee terug in Izegem neer. Samen met zijn vriendin maakte hij van hun huis een thuis en zorgde meteen ook voor een warm nest voor hond Oakey en kerkuil Thymen.

“Ik woonde jaren in Roeselare, maar de zoektocht naar een huis was geen sinecure. Mijn vriendin Maaike en ik zochten een huis met karakter en dat vonden we uiteindelijk hier in Emelgem. We hadden meteen een goed gevoel bij dit huis. Veel werk leek er niet meer aan te zijn, maar we hebben toch wat kleine renovaties uitgevoerd en de tuin opgeknapt. De gevel lieten we een tijdje geleden duchtig onder handen nemen. We zijn blij met het resultaat, het huis werd nog meer in ere hersteld en dat mocht wel. Izegem is best een aangename stad om in te wonen, al is er natuurlijk een verschil met Roeselare, dat toch iets groter is.”

Bram Brouckaert
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Ik woon hier graag en ook de afstand naar mijn werk valt mee. Ik ben leerkracht geschiedenis en leren leren in Ter Sterre in Moorslede. Ter Sterre is een school voor buitengewoon secundair onderwijs, waar leerlingen met ASS, autismespectrumstoornis, les volgen. De aanpak van de leerlingen is natuurlijk wat anders dan in een ‘gewone’ school en we hebben ook meer en andere zorgmaatregelen. Een uitdaging! Het werk ligt mij. Ik amuseer mij en ga elke dag met veel plezier werken.”

Bram Brouckaert
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Ik kom niet alleen op school in contact met kinderen en jongeren met een beperking. Ik geef al een jaar of zeven training in G-voetbal, voetbal voor kinderen en jongeren met een beperking. Tot voor kort deed ik dat in Roeselare, maar intussen verhuisde ik ook naar Izegem als trainer. In mijn ploeg heb ik tal van verschillende karakters met elk hun eigen capaciteiten en er zijn ook diverse problematieken, maar het is zo plezant om van die verschillende jongeren toch een groep te maken die iets kan verwezenlijken. Daarom ook doe ik dit zo graag. Ik ben apetrots als mijn ploeg een wedstrijd wint en dat zijn zij dan duidelijk ook. Hen laten voelen een volwaardige voetballer te zijn, geeft mij een zeer voldaan gevoel.”

Bram Brouckaert
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Maaike en ik hebben een hond, Oakey, en dat sinds september 2015. Hij werd meteen deel van het gezin. Oakey is een Springer Spaniel en heeft echt veel energie, dus ik probeer wel vaak met hem bezig te zijn. Hij is echter niet het enige huisdier. Al kan je Thymen, mijn kerkuil, nu misschien geen huisdier noemen. Velen denken dat ik Thymen kocht omwille van de Harry Pottersaga, maar niets is minder waar. Ik ben altijd gefascineerd geweest door kastelen en op reis met mijn ouders gingen we vaak naar een roofvogelshow kijken. Ik vond dat heel boeiend en vind roofvogels prachtige dieren. Via via kreeg ik dan de kans om zelf een kerkuil te houden en dat leek me wel een leuk idee. Ik was een jaar of 19, maar ik had plots mijn eigen uil. Thymen verbleef eerst een paar jaar bij mijn ouders, maar toen ik besliste om te verhuizen, heb ik snel een plaats gemaakt voor Thymen in onze tuin.”

Bram Brouckaert
© RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Muziek is nog zo’n belangrijke factor in mijn leven. Ik speel zelf wat gitaar. Ik ben nooit naar een muziekacademie geweest, maar ik heb wel privéles gekregen. Zo leerde ik akkoorden spelen. Door filmpjes op YouTube te bekijken, ben ik mij verder gaan bekwamen in de muziek. Samen met een vriend heb ik een groepje, al is dat heel bescheiden. We kijken ernaar uit om eens ergens op te treden. Een klein café of ergens het voorprogramma van een groep verzorgen, dat zou ideaal zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier