BMW X2: voor wie jong van geest is

De BMW X2 is een coupé-achtige suv.
Redactie KW

De X-serie van het Duitse premiummerk BMW is erg geliefd. Nog niet zo lang geleden werd de derde generatie van de X3 gelanceerd, nu is het de beurt aan de X2 en later dit jaar komt er nog een nieuwe X7. De BMW X2 richt zich tot actieve stadsmensen die jong (van geest) zijn en helemaal verbonden zijn met de digitale wereld.

De BMW X2 staat volledig op zichzelf en onderscheidt zich duidelijk van de overige X-modellen. Vooral de proporties zorgen voor een expressieve, dynamische look volgens de autoconstructeur. “De BMW X2 koppelt de visuele snelheidsbeleving van een coupé aan de robuuste volumes van een X-model”, aldus Thomas Sychas. De X2, die onder meer wordt gekenmerkt door korte overhangen en een langgerekte coupéachtige daklijn, is korter en ligt 7 cm lager bij de weg dan de X1.

Het interieur is grotendeels identiek aan dat van de X1, al oogt het wel een stuk fleuriger. Zoals je van een BMW verwacht, is het volledig op de bestuurder gericht. Alle bedieningselementen bevinden zich keurig binnen handbereik en de lay-out is overzichtelijk. Het met zacht materiaal beklede dashboard voelt niet alleen prettig aan, het is tegelijk erg fraai dankzij het contrasterende en decoratieve stiksel. Typisch voor een BMW X-model is ook de hoge zitpositie. Voorts valt ook de grote beenruimte achteraan op. Opbergcapaciteit biedt het interieur in voldoende mate. De achteroverhang van de BMW X2 is wel 9 cm korter dan die van de X1, waardoor je in de kofferruimte 35 liter minder kwijt kan. Toch is een inhoud van 470 liter best fatsoenlijk te noemen. De BMW X2 biedt ook geavanceerde technologie op het vlak van bestuurdersassistentie.

BMW X2: voor wie jong van geest is

Sterke motoren

Bij de BMW X2 kan je kiezen voor voor- of vierwielaandrijving. Het aanbod benzinestokers omvat de drie cilinders tellende X2 sDrive 18 (136 of 140 pk) en de vier cilinders rijke X2 sDrive 20i (192 pk). Dieselrijders komen aan hun trekken met de xDrive 18d (150 pk), de xDrive 20d (163 en 190 pk) en xDrive25d (231 pk). Met de optionele Dynamic Damper Control kan je de ophanging zelf instellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier