BMW 6-Reeks GT: zee van ruimte

De BMW 6-Reeks GT oogt beduidend eleganter dan zijn voorganger
Redactie KW

Exit de BMW 5-Reeks Gran Turismo. De 6-Reeks GT wordt zijn opvolger, al werd daarbij niet geraakt aan het fastback-silhouet van eerstgenoemde. Het nieuwe model combineert een fraaiere aflopende daklijn met een enkele achterklep, waardoor het proportioneel beduidend beter scoort.

Kenmerkend voor het koetswerk van de BMW 6-Reeks GT zijn de lange ‘neus’, de relatief ver naar achteren geplaatste cockpit, de portieren zonder raamlijsten en de ver naar achteren doorlopende vorm van de zijruiten. De BMW 6-Reeks GT is in vergelijking met de 5-Reeks GT 8,7 cm langer en 2 cm lager, wat voor een veel elegantere uitstraling zorgt. Een niet te versmaden pluspunt van het nieuwe koetswerk is de toegenomen ruimte binnenin. Zowel voor- als achterin is het goed toeven in de 6-Reeks Gran Turismo. De cockpit komt vertrouwd over. Hij doet denken aan die van de nieuwe 5-Reeks en huidige 7-Reeks. En zoals we van BMW gewoon zijn, heeft ook de BMW 6-Reeks GT een hoogst overzichtelijk dashboard en een perfecte ergonomie. Met het Ambient Air-pakket kan je het interieur een aangenaam geurtje geven. Het koffervolume loopt op tot maar liefst 1.800 liter of 100 liter meer dan vroeger.

Geavanceerde motoren

BMW 6-Reeks GT: zee van ruimte

Op vandaag is de BMW 6-Reeks GT leverbaar met geavanceerde turbomotoren. De instap-benzinemotor is de vier cilinders tellende tweeliter in de 190 kW/258pk sterke 630i GT. De meest potente benzineversie, de 640i GT, heeft een 3.0 liter zespitter van 250 kW/340pk en kan je ook combineren met vierwielaandrijving (xDrive). Voor de dieselrijders heeft BMW de 630d GT, 630d xDrive GT en 640d xDrive in petto. De topdiesel is de 640d xDrive, goed voor een vermogen van 235 kW/320pk. BMW maakt zich sterk dat alle motoren, die standaard gekoppeld zijn aan een achttrapsautomaat, een groter vermogen, maar een lager verbruik laten optekenen. Aan eigentijdse rijhulpsystemen ontbreekt het de BMW 6-Reeks GT evenmin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier