Bijvriendelijk tuinieren met onze moestuinman Angelo Dorny

05/05/17 om 12:00 - Bijgewerkt op 04/05/17 om 11:47

Mei is inmiddels begonnen en mijn tuin is klaar om zomerse allures aan te nemen. De bloemen zijn geplant, ik zit op het puntje van mijn stoel om tomaten, pepers, paprika's en aubergines te planten én ik ben hoopvol over de aardbeien, die ontzettend veel bloemen hebben gevormd en hopelijk snel kleur bekennen.

Het is hectisch in moestuinland. Mei is een maand waarin zowat alles moet gebeuren. Alle vorstgevoelige planten kunnen eindelijk geplant worden, er moet dringend nog wat bijgezaaid worden en de eerste oogstdrukte is losgebarsten. Ik kijk er stiekem elk jaar wel een beetje naar uit. Het is zeer druk, maar tegelijk is het ook een teken dat de zomer niet meer veraf is en er binnenkort weer heel wat te gebeuren staat. Een tuin staat nooit stil natuurlijk, maar in mei lijkt alles nog sneller te gaan. Aan het begin van de maand houd ik vooral het weerbericht nauwgezet in de gaten. Als de temperaturen gunstig zijn, gaan de zomergewassen al naar buiten. In de moestuin of in de serre, denk maar aan de tomaten, pepers, paprika's en aubergines. De kans op nachtvorst is nu wel erg klein. Wordt het een koude nacht, dan ga ik gewapend met vlies- en vries...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!