Bieke Deceuninck maakt parmezaankoekje met garnalen en zure room

Jozefien Eggermont

“Experimenteren in de keuken is voor mij 100 procent ontspanning”, stelt Bieke Deceuninck uit Beveren. Haar voorgerechtje is daar een mooi bewijs van. “Inspiratie haalde ik op Pinterest. Ik las iets over koekjes met Parmezaanse kaas en gaf er een eigen invulling aan. Eigenlijk is het recept heel eenvoudig, maar het ziet er wel feestelijk uit.”

Niet alleen voor haar gezin kookt Bieke graag, ook vrienden en familie legt ze graag in de watten. “Mensen uitnodigen vind ik fantastisch. Het begint al bij de keuze van de hapjes. Daar neem ik graag uitgebreid de tijd voor.”

RECEPT

voor twee personen

INGREDIËNTEN

200gram fijngemalen Parmezaanse kaas

200gram zachte boter

200gram zelfrijzende bloem

150gram zure room (30 %)

150gram garnalen

1 limoen

fijngesnipperde bieslook

peper

fleur de sel

gemengde sla of waterkers

Bieke Deceuninck maakt parmezaankoekje met garnalen en zure room

WERKWIJZE

Maak de koekjes door de kaas, zachte boter en bloem te mixen tot een soepel deeg.

Bedek een bakplaat met folie en leg er het deeg op. Rol het plat tot het nog 1cm dik is.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet het deeg er 10 minuutjes in.

Meng intussen in een kom de zure room met de fijngesnipperde bieslook, het sap van een halve limoen en een snuifje fleur de sel. Kruid ruim af met peper.

Haal het deeg uit de oven en druk er met een serveerring ronde vormen uit. De restjes kan je verkruimelen tot crumble.

Dresseer je bord. Begin met een koekje en smeer er een laagje zure room op. Leg er wat garnalen op en sluit het torentje af met een tweede koekje. Leg bovenop wat waterkers of gemengde sla. Verdeel op het bordje nog wat garnalen, crumble en kleine plukjes sla. Je kan het koekje lauw of koud serveren.