Bereid het najaar voor met onze tuinman Angelo Dorny

04/08/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 03/08/17 om 10:14

De maand augustus kan ofwel ontzettend nat zijn, ofwel net heel droog en warm. Dat wordt dus nog even afwachten. Maar we kunnen niet klagen. We hebben al zeer mooie maanden erop zitten en het moestuinverhaal stopt voorlopig nog niet. Ik oogst me de benen van onder het lijf en ik blijf bijzaaien om uiteindelijk in september en oktober nog bladgroenten te kunnen plukken.

Het moestuinseizoen draait op volle toeren. Maar over een maand wordt het 's nachts alweer kouder en hebben we een groot deel van de oogst al achter de kiezen. Zover zijn we dus nog niet. We blijven ontegensprekelijk zomergroenten oogsten en bereiden ons stilaan voor op het najaar dat komt. Want wie in het najaar wil oogsten, die zal vanaf augustus aan de slag moeten. Zogenaamde najaarsgroenten zaai je namelijk in augustus. De grond is dan nog lekker warm, het kiemproces verloopt vrijwel vlekkeloos. Tuinieren is altijd een beetje plannen en vooruitkijken. Ik wil opnieuw radijsjes (daarvoor is het tijdens de zomer te warm en te droog), slasoorten, spinazie, veldsla en heel wat andere typische najaarsblaadjes. Vooral van spinazie ben ik een grote fan. Niets zo lekker als eigen spinazie uit de tuin halen. En al word je er geen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!