Audi A6 berline oogt elegant

1. Erg verrassend is de styling van het koetswerk niet.
Redactie KW

Na de A8 en de A7 Sportback kreeg nu ook de A6 berline een update. De ondertussen achtste generatie van het model maakt dankbaar gebruik van de vernieuwingen die de constructeur doorvoerde bij de A8 en de A7 Sportback. Volgens Audi profileert de nieuwe A6 zich als het multitalent onder de topberlines.

Het koetswerk van de nieuwe Audi A6 berline borduurt voort op dat van zijn voorganger. De nieuwkomer vertoont qua looks nogal wat gelijkenissen met grotere broer Audi A8. Met onder meer strak gespannen oppervlakken en scherpe hoeken verraadt de berline, aldus Audi, meteen haar karakter: sportieve elegantie gekoppeld aan hightech. Met het opvallende lichtdesign wordt bovendien ook nog eens het technische karakter benadrukt.

Het interieur van de nieuwste A6 berline kreeg een zogeheten Black Panel-design. Het betreft een coole look die het technologische en digitale karakter van deze premiumberline concreet vormgeeft. De nieuwe Audi A6 berline biedt ook meer hoofd- en beenruimte dan haar voorganger. Met dank aan zijn omvangrijke, intelligente personaliseringsmogelijkheden kan je de A6 helemaal afstemmen op maat van de bestuurder. De spraakbesturing maakt van de nieuwe A6 berline zowel een intelligente gesprekspartner als reisbegeleider. Het overzichtelijke dashboard wordt gedomineerd door twee grote aanraakschermen die grotendeels alle knoppen hebben vervangen.

Mild-hybridtechnologie

Op vandaag biedt Audi de nieuwe A6 berline aan met twee krachtbronnen: een 55 TFSi-benzine en een 50 TDi quattro-zelfontbrander. Voor de aandrijving van eerstgenoemde zorgt een geblazen drieliter, goed voor een respectabel vermogen van 250 kW/340 pk. De drieliter-oliestoker tekent voor een hoogste vermogen van 210 kW/286 pk. Goed om te weten is ook dat alle motoren mild-hybridtechnologie meekrijgen. Die technologie zorgt voor een verlaging van het brandstofverbruik van tot 0,7 liter per 100 kilometer.

Audi A6 berline oogt elegant

Plus

De nieuwe Audi A6 berline heeft een knap design.

Het interieur is ruimer dan vroeger.

Het model beschikt over tal van interessante rijhulpsystemen.

Min

We hadden meer van de opties verwacht.

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Audi te koop

A6 berline 55 TFSi quattro S tronic in cijfers

Lengte: 4,94 m

Breedte: 2,11 m

Hoogte: 1,45 m

Vermogen: 250 kW/340 pk

Koppel: 500 Nm (bij 1.370-4.500 t/m)

Verbruik: 6,7 l/100 km

C02-uitstoot: 151 g/km

0-100 km/u: 5,1 sec.

Topsnelheid: 250 km/u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier