"Als artiest ben je een merk"

30/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 29/06/17 om 14:57

"Elk nadeel heb zijn voordeel", orakelde de geniale voetballer annex trainer annex wijsgeer Johan Cruijff en dat nadeel buitte Eva 'Swan' Tylleman in haar voordeel uit. De Brugse maakte er gebruik van om haar droom te verwezenlijken: de keuze voor een muzikaal bestaan waarvoor ze zich momenteel schrap zet en waaraan ze tegelijk een permanent vervolgverhaal wil breien.

Op vandaag woont ze in de binnenstad van Brugge, maar opgroeien deed Eva 'Swan' Tylleman (28) in Aartrijke. Daar kwam ze op haar negende in Jeugdmuziekatelier De Harp terecht. Ze volgde er notenleer, gitaar, dwarsfluit en piano en lichtte er op in musicals. Vroeg of laat moest ze dus wel in de muziek belanden, maar eerst koos ze voor zekerheid. Ze studeerde voor onderwijzeres, stond voor de klas in Groot-Jabbeke, maar haar muzikale passie stak stokken in de wielen van haar beroepsloopbaan. Van die zelfgekozen time-out maakte ze gebruik om van verschillende walletjes te proeven: ze deed modellenwerk, figureerde in reclamespotjes en...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!