Voorzitter Yves Olivier: “Bij promotie nieuwe tribune bouwen”

Voorzitter Yves Olivier: "KSV Roeselare kan zonder problemen in eerste klasse A aantreden." © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Als KSV Roeselare zaterdagavond de 3-1 nederlaag tegen Antwerp kan ophalen, is de promotie naar de Jupiler Pro League een feit. “Als we de titel halen, moet er snel een nieuwe tribune gebouwd worden”, beklemtoont voorzitter Yves Olivier.

Voorzitter Yves Olivier is duidelijk. “Als we een stapje hoger willen zetten, moeten er natuurlijk enkele aanpassingen aan het stadion gebeuren. We hebben ons financieel huiswerk wel al klaar en het behalen van de licentie voor eerste klasse A is helemaal geen probleem”, benadrukt Yves Olivier.

Stadioncapaciteit

“We beschikken over 9.461 plaatsen. Dat is meer dan voldoende. Als we dat iedere keer vol zouden krijgen, spring ik een gat in de lucht. Op korte termijn moeten we snel iets doen aan de kant van het stadion waar we geen overdekte plaatsen hebben. Daar zouden we snel een nieuwe tribune willen bouwen. Een tweede heikel punt zijn de toiletten. Voor de rest vind ik dat we onze toeschouwers het nodige comfort kunnen bieden.”

Veldverwarming

“Veldverwarming is verplicht door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en dat is een goede zaak. Dit seizoen speelden we na de winterstop enkele wedstrijden op een bevroren terrein en dat viel zwaar tegen voor ons.”

“Hopelijk investeert de stad snel in een kunstgrasveld”

“Als we de titel halen, eindigt de competitie op 15 maart en kunnen de werken al eind deze maand starten. Met mijn ervaring weet ik dat daarvoor een zestal weken nodig zijn en dan moet er ook nog een nieuw veld aangelegd worden. Reken daar maar een achttal weken vooraleer het wedstrijdklaar is. Ik zou graag hebben dat de stad nu snel werk maakt van het beloofde kunstgrasveld, zodat we vooral in de winter over meer trainingsfaciliteiten kunnen beschikken.”

Businessaccommodatie

“We willen onze catering naar een nog hoger niveau tillen. Onze businessaccommodatie kan op de tweede en derde verdieping meer dan 500 mensen ontvangen, dat bewezen we bij de wedstrijden die KV Oostende hier vorig seizoen speelde in Play-Off 1. Mochten we deze verwachtingen toch overtreffen, dan kunnen we nog altijd bijkomend uitwijken naar de evenementenhal Schiervelde.”

Stewards en politie

“KSV Roeselare heeft voldoende stewards, maar dat aantal kan in de toekomst nog uitgebreid worden. Ook de ons omringende clubs zijn ons genegen en leveren mensen als het nodig is. De politiecapaciteit is een kwestie die we nog moeten bekijken, maar in het verleden zijn er weinig problemen geweest. Voor risicowedstrijden zal het aantal mensen wel moeten verhoogd worden.”

(FBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier