Urnenkerk in Lampernisse primeur voor Vlaanderen

01/03/16 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Stad Diksmuide heeft plannen om de Heilige Kruisverheffingskerk van Lampernisse om te vormen tot een urnenkerk en een dorpshuis. De urnenkerk zou een primeur voor Vlaanderen zijn. Voorwaarde is wel dat de nieuwe bisschop van Brugge straks akkoord gaat om de huidige kerk aan de eredienst te onttrekken.

De gemeenteraad van Diksmuide van maandagavond 29 februari keurde de plannen goed om de kerk van Lampernisse te herbestemmen naar een overdekte columbariumruimte, als uitbreiding van het kerkhof. "Daarbij is het de bedoeling om asverstrooiing of nieuwe concepten voor het bewaren van urnen in te passen in de structuur van het kerkhof van Lampernisse", zegt schepen Martin Obin (CD&V). "Het driebeukengedeelte van de kerk wordt hiervoor verbonden met de begraafplaats. Binnen wordt de sfeer versoberd door het wegnemen van interieurelementen, het gedeeltelijk wegnemen van de ramen en vervanging door artistieke grilles en het maken van een nieuwe poort. Ook de vloer zal meer aansluiting vinden bij de begraafplaats. Op een sobere manier worden urnen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!