Trends Vastgoedgids: bouwgrond in West-Vlaanderen wordt duurder

Foto RN © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In West-Vlaanderen blijven de prijzen voor de huizen en appartementen zo goed als stabiel. Dat meldt Trends Vastgoedgids van de week.

De Vastgoedgids die donderdag bij Trends verscheen meldt vooral de bouwgrond de voorbije jaren in onze provincie duurder werd. De duurste bouwgrond die in de eerste van dit jaar werd verkocht, situeert zich in Oostende: gemiddeld (mediaan) 382 euro per vierkante meter. Dat is bijna een kwart meer dan vijf jaar geleden en zo’n 14 procent meer dan vorig jaar.

Na Oostende volgen Middelkerke (366 euro per vierkante meter), Oudenburg (350 euro), Brugge (272 euro) en Middelkerke (275 euro).

In Middelkerke, Brugge en Koksijde daalde de prijs lichtjes in vergelijking met vorig jaar.

Gemiddeld in West-Vlaanderen

Gemiddeld in West-Vlaanderen kost een vierkante meter bouwgrond 219 euro. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar en bijna één vijfde meer dan vijf jaar geleden.

De prijzen voor huizen en appartementen bleven vrij stabiel. Een huis kost in onze provincie gemiddeld 210.000 euro en dat is precies evenveel als vorig jaar. In vergelijking met vijf jaar geleden is dat wel één vijfde meer.

Duurste huizen

Voor appartementen bedraagt de gemiddelde prijs 191.250 euro, dat is amper 1 procent meer dan vorig jaar en zo’n 6 procent meer dan vijf jaar geleden.

De duurste gemeenten voor huizen zijn (uiteraard) Knokke-Heist, Koksijde en Jabbeke. Daarop volgen Damme, Beernem, Lo-Reninge en Dentergem. De gemiddeld goedkoopste woningen zijn te vinden in Menen en Mesen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier