Torhoutse Batjes met death ride vanuit de kerk

18/06/17 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:51

Op zondag 18 juni heeft in Torhout de slotdag van de Flower Power Batjes plaats. Met dankzij JCI Houtland de kans om voor een zacht prijsje aan een death ride vanuit de Sint-Pieterskerk deel te nemen. Zelfs kinderen vanaf 5 jaar kunnen dat avontuur meemaken.

Torhoutse Batjes met death ride vanuit de kerk

De death ride vanuit de Torhoutse Sint-Pieterskerk kan nog de hele zondagnamiddag. © Foto JS

De death ride start vanuit een raampje van de kerktoren op ongeveer 20 meter hoogte en eindigt nabij de pui van het oud-stadhuis. Wie de kick van de kabelbaan wil beleven, betaalt 5 euro, een drankje inbegrepen. Dat kan nog zondagnamiddag van 14 tot 18 uur. Uiteraard is iedereen perfect beveiligd. Zaterdag was de death ride alvast sterk in trek.

Wereldrecord barbecue en vijf kubieke meter zandstrand

Al sinds zaterdagmorgen om 4.30 uur onderneemt het Torhoutse barbecueteam De Fielesoofen tijdens de Batjes een poging om het Guinness World Record zo lang mogelijk barbecueën voor teams te verbreken. Dat staat sinds vorige maand met een dikke 40 uur op naam van een Italiaanse ploeg. En dus moeten De Fielesoofen 40,5 uur op hete kolen zitten: tot zondagavond om 21 uur. De recordpoging heeft plaats op een podium op de parking van het Huis Bekaert nabij de Markt. Er kan ter plaatse tegen democratische prijzen van côte à l'os en hapjes genoten worden. Op zaterdag kwam Vlaams minister Hilde Crevits het barbecueteam alvast een hart onder de riem steken.

Ook aantrekkelijk is het initiatief JC Island van JCI Houtland op de Burg. De jongerenvereniging heeft vijf kubieke meter zand laten aanvoeren om Torhout van een heus strand te voorzien. Er wordt onder andere beachvolleybal gespeeld en op zondagvoormiddag is er apero-petanque. De kinderen kunnen op een springkasteel terecht en zandkastelen bouwen. De bar en de foodtruck zijn in een zomers sfeertje constant open.

Dansschool Culture Dance op het podium

In het teken van het thema Flower Power zorgt het stadsbestuur voor heel wat animatie met straattheater, muziekgroepjes, een fietsende fanfare, een autoshow in de centrumstraten en noem maar op. Ook de handelscomités doen hun deel en zorgen voor een parcours met telegeleide auto's, een discobar, springkastelen, Fitclass, een ballonnenclown, enzovoort. Om 15 uur op het grote podium op de Markt brengen de vele jeugdige leden van dansschool Culture Dance van The Move een gratis dansshow van een paar uur. Om 18 uur ten slotte wordt er op de Markt een auto verloot.

Vanaf dan is het alleen nog afwachten of De Fielesoofen zich tot 21 uur staande kunnen houden achter hun barbecuestellen. Lichtjes gegaard zullen ze zo goed als zeker zijn. Al zijn het zeven uitgekookte heren!

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!