Toch nieuwbouw op andere plaats voor zwembad Oostende

Redactie KW

Oostende stapt af van de plannen om het huidige zwembad te renoveren en kiest voor nieuwbouw op een andere plaats.

“Tijdens de onderhandelingen met de ontwerper voor de renovatie bleek meer en meer dat renoveren èn het tegelijk openhouden van het bestaande zwembad niet haalbaar is”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Zowel financieel als technisch stellen zich problemen waardoor het renovatieproject niet behouden kan blijven.”

Er wordt nu met watermaatschappij Farys/TMVW, die het zwembad nu al beheert, een dossier opgestart voor de bouw van een nieuw zwembad. Het AG Stadsvernieuwing (AGSO) kreeg de opdracht om een ‘shortlist’ van mogelijke locaties op te stellen. “Dat zal één tot twee weken duren”, aldus Vande Lanotte. “Wij verwachten vijf tot tien voorstellen, mogelijk zal het AGSO ook al aangeven wat volgens hen het beste is.”

Huidig zwembad wordt afgebroken

“Een nieuw zwembad bouwen op de huidige locatie was mogelijk, maar dan had je twee jaar geen zwembad. Niet te doen in Oostende, waar zoveel scholen en clubs gebruik maken van het zwembad. Het huidige zwembad wordt afgebroken en in de plaats komt een park.”

Tot voor kort luidde het bij de stad dat Erfgoed Vlaanderen niet wou dat het zwembad werd afgebroken vanwege de typische bouwstijl uit de jaren ’70, Engels brutalisme. Nu is dat echter geen probleem meer. “Dat is doorgepraat met Erfgoed”, zegt Johan Vande Lanotte. “Wij zijn daarvoor bij minister-president Bourgeois geweest en die heeft ons gezegd dat we mogen afbreken.”

Oostende wil een nieuw zwembad waar baantjes kunnen worden getrokken – onder meer door scholen en clubs, maar ook met een recreatief gedeelte en een plonsbad. N-VA pleit al langer voor nieuwbouw op het sportpark De Schorre en krijgt nu dus gelijk. Al gaat de stad niet zo ver om ook de voorgestelde locatie van de oppositie over te nemen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier