Titel voor tafeltennisclub Knokke-Heist A

We zien v.l.n.r.: Kevin Cuvelier, voorzitter Jo Dieleman, Jacques Eloi en Ahmad Ghazal. André Audez, Daniel Hancart en Bernard Verroens maken ook deel uit van het kampioenenteam.
Lobke Maene

TTC Knokke-Heist A werd twee matchen voor het einde van het seizoen kampioen in vierde provinciale B. Het was al een aantal jaar geleden dat de club nog eens een titel kon veroveren. Een mooie beloning voor het team van voorzitter Jo Dieleman.

“Het was dit seizoen de bedoeling om kampioen te worden en dat is gelukt”, glundert Jo Dieleman. “De ouderen uit onze ploeg spelen al jaren samen en met André Audez hebben we zelfs een vicekampioen veteranen 70+. Ahmad Ghazal is een nieuweling en een versterking. Volgend seizoen willen wij zeker in derde provinciale blijven.”

De A-ploeg speelde dit seizoen met een mix van ervaren rotten aangevuld met jongeren. “Het geheim van ons succes is dat we allemaal iets sterker geworden zijn”, legt Jo uit. “Onze club is in opmars. We hebben jonge talenten, maar er mogen er gerust nog bijkomen. Kevin Cuvelier is dit seizoen overgekomen naar de A-ploeg. Ook de tweelingbroers Victor en Pedro Vanhove uit onze B-ploeg zijn talenten voor de toekomst. Onze B-ploeg kan mits het behalen van de eindronde ook nog naar derde provinciale D stijgen.”

“Onze tegenstanders zijn vaak jongeren. Het wil daarom niet zeggen dat we als ouderen beter zijn, jongeren zijn veel explosiever en hebben een goede reactiesnelheid. Toch blijven we nog voortdoen”, zegt Jo. “Ik speel liever tegen iemand van 40, dan tegen een jong veulen van 14”, vult Jacques Eloi aan.

De toekomst oogt positief voor TTC Knokke-Heist. “Ons ledenaantal is de laatste maanden verdubbeld en dat via Sportelmix, mond-tot-mondreclame en een tornooi dat in februari georganiseerd werd door onze trainer Hendrik Heyneman. Het was een tornooi voor recreatieve spelers uit Knokke-Heist met ondersteuning van de gemeente. Het is positief dat we veel recreatieve leden hebben bijgekregen”, besluit Jo.

De kampioenenploeg wordt zaterdag op de laatste speeldag gelauwerd met een hapje en een drankje voor alle clubleden. (LM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier