Tim Vanhauwaert schrijft lied over vermoord zoontje Tibeau en zoekt zanger

Tim Vanhauwaert. © GD
Philippe Verhaest

Tim Vanhauwaert, de papa van de in 2013 vermoorde kleuter Tibeau, heeft zijn persoonlijk verhaal in een songtekst gegoten. Nu zoekt hij een zanger(es) die het nummer voor Music For Life wil opnemen.

Tim Vanhauwaert is de grote bezieler van de vzw Bescherm Kinderen. Die werd opgericht in nasleep van het familiedrama dat het gezin in 2013 trof en waarbij Tims zoontje Tibeau om het leven kwam.

Bescherm Kinderen werd geselecteerd als een van de goede doelen voor de Music for Life actie van Studio Brussel. “Iedereen kan een actie opzetten om vzw Bescherm Kinderen te steunen”, aldus Tim. “Maar we doen ook zelf onze duit in het zakje. Ik kroop in mijn pen en schreef mijn persoonlijk verhaal in een songtekst neer, voor Tibeau.”

Positief verhaal

“Bij het neerschrijven van mijn ervaringen in een Engelstalige liedtekst kon ik mijn verdriet uiten. Maar het is nog altijd de bedoeling om van Bescherm Kinderen een positief verhaal te maken voor alle kinderen en ouders in nood. Die insteek zal ook bij Music For Life overheersen.”

Tim schreef de tekst op de tonen van Dolly Partons klassieker ‘Jolene’. “Nu zijn we op zoek naar een zanger(es) of performer die het nummer wil inzingen. En daarbij staan we voor elke invalshoek open. Zolang de hartverwarmende boodschap van het lied maar overeind blijft. We hopen ook om een jonge artiest op deze manier een kans te bieden.”

De eventuele opbrengsten van het nummer zullen door de vzw ingezet worden om familiedrama’s te voorkomen.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via info@beschermkinderen.be en 0471 31 05 95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier