Tieltenaar Haesaert wint eerste prijs van Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers

De eerste prijs van de Vereniging van West-Vlaamse schrijvers werd toegekend aan schrijver Walter Haesaert (rechts). (Foto Ronny Neirinck)
Lieven Vancoillie

Op een literaire ontmoeting reikte de Vereniging voor West-Vlaamse Schrijvers voor de eerste keer een prijs uit. Die ging naar dichter Walter Haesaert.

De Vereniging van West-Vlaamse Schrijvers publiceerde als literaire vereniging tussen 1961 en 2014 tijdschrift VWS-cahiers, waarin telkens een West-Vlaamse publicist werd belicht. Na het wegvallen van de provinciale subsidie gooit de vereniging het over een andere boeg.

Voortaan verschijnt elk jaar een Jaarwerk, een uitvoerig boek met originele bijdragen over de West-Vlaamse literatuur. Voor de eerste keer werd in Mulle de Terschueren in Tielt een West-Vlaamse VWS-prijs uitgereikt.

Die eer viel de 80-jarige Tieltenaar Walter Haesaert te beurt. Dichter Walter Haesaert, onder meer bekend om zijn haiku’s, bracht twee romans, één verzameling kortverhalen en zes poëziebundels uit. Eind vorig jaar verscheen nog nieuw verzameld werk. Onlangs werkte hij nog met de overleden kunstenaar Frank Bogart mee aan een project rond WO I. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier