Zwoegend Zulte Waregem vindt geen gaatje in Engelse afweer

© BELGA
Redactie KW

Essevee bleef in Brugge op een 0-0-gelijkspel steken tegen de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic. Het ging om een wedstrijd op de eerste speeldag van de poulefase in de Europa League.

Francky Dury verraste bij de aftrap door Junior Malanda centraal in de verdediging te posteren als vervanger van de geblesseerde Steve Colpaert. Olafur Skulason kwam opnieuw in het team als verdedigende middenvelder.

In een gesloten eerste helft vond Essevee moeilijk zijn draai tegen de stugge Britten, bij wie James McArthur al na 3 minuten de paal trof. De eerste echte kans voor de ‘thuisploeg’ kwam er pas na 35 minuten spelen. James McClean kopte een indraaiende voorzet van Thorgan Hazard bijna in eigen doel. De bal belandde op de bovenkant van de lat. Op slag van rust besloot Ibrahima Conté een nieuwe voorzet van Hazard pal op de bezoekende doelman Scott Carson.

Kansen voor Habibou

In het eerste kwartier van de tweede helft miste Habib Habibou eerst een goede kopkans en vervolgens kwam hij een stapje te kort om een snelle voorzet van Jens Naessens in doel te verlengen. Wigan, het nummer 15 uit de Engelse tweede klasse, loerde nog meer dan voor de pauze op de counter.

Zulte Waregem zorgde voor meer dreiging dan in de eerste helft, maar het bleef de kansen missen. Een schot van Davy De fauw en een kopbal van Frédéric Duplus gingen naast. Sammy Bossut moest redding brengen op een verraderlijke bal van James Perch.

Meer stootkracht

Met de inbreng van Raphaël Cacérès in plaats van Habib Habibou probeerde Dury het nog met meer stootkracht in het luchtruim, maar een doelpunt viel er niet. In een prangend slot konden ook schoten van Karel D’Haene en Conté Wigan niet meer verrassen. Essevee mag het zich beklagen dat het twee punten heeft laten liggen tegen de onmondige FA Cupwinnaar van vorig seizoen.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier