Zwemmer Vanluchene goed ontvangen in zwemclub Oostrozebeke

Redactie KW

Emmanuel Vanluchene, de zesde West-Vlaming die een ticket kon bemachtigen voor de komende Olympische Spelen in London, is gisteren met open armen ontvangen in zijn plaatselijke zwemclub, samen met Vichtenaar Jonas Coreelman, die net naast een halve finaleplaats greep op de 200 m schoolslag,

De 19 -jarige Oostrozebekenaar maakt deel uit van het Belgische estafetteteam op de 4 x 100 m vrije slag, dat vorig week in het Hongaarse Debrecen nipt naast een EK-medaille greep, maar wel een Olympisch ticket wist te bemachtigen. Emmanuel Vanluchene: “We waren alle vier in vorm, alle vijf eigenlijk, want er is nog een reservezwemmer. Het is dan gelukt en we waren zo content op het laatste moment, dat we niet meer wisten van waar we waren. Het was echt genieten, van alles…”

Maar die besttijd, bereikt in Debrecen, moet nog beter kunnen, want momenteel steekt werkelijk een topgeneratie van Belgische sprinters het neus aan het venster. Frederik Deburghgraeve: “Dat wil zeggen dat we met geen sukkelaars bezig zijn. Dat we er stilletjes aan aan het staan zijn. We hebben een luxe gehad inde jaren ’90 met Brigitte Becue, Stefaan Maene, mezelf en nog een paar andere goeie zwemmers. We komen stilaan terug.”

(SV/BS)

Zwemmer Vanluchene goed ontvangen in zwemclub Oostrozebeke

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier