Zwemmen: Stefaan Maene gebruikte doping tijdens zijn comeback

Redactie KW

Oud-zwemmer heeft in zijn zaterdag verschenen boek ‘100 meter tegenslag’ onthuld dat hij tijdens zijn comeback in 2007 doping heeft gebruikt, meldden GVA/HBVL zaterdag.

De nu 37-jarige Maene maakte in 2007 zijn terugkeer, met als doel de Olympische Spelen van Peking te halen, en geeft nu toe dat hij toen steroïden, ventolin en clenbuterol gebruikte. “Het was mijn droom om nog één keer de Olympische Spelen te halen. Tot Peking en dan niet meer, dat was mijn plan”, aldus de ex-zwemmer in het interview. “Ik haalde wel een bepaald niveau, maar het was niet meer zoals vroeger. Ik was er al zo lang uit en begon te beseffen dat het zuiver niet meer zou lukken”. Maene belandde echter in het ziekenhuis voor hij de kans kreeg de olympische limiet te zwemmen, meteen het einde van zijn comeback.
De West-Vlaming benadrukt wel dat hij tijdens zijn eerste carrière nooit doping heeft genomen. Op de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 werd hij 7e op de 200m rugslag, op het WK kortebaan in 1993 in Palma de Mallorca pakte hij brons op dezelfde afstand, en op het EK langebaan in 1995 in Wenen zwom hij eveneens naar brons op de 100m rugslag.

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier