Zware nederlaag voor Cercle Brugge op Beerschot

Cercle Brugge kwam meteen op achterstand op bezoek bij Beerschot en tien minuten voor de rust stond het 2-0. Vetokele miste nog de kans op de aansluitingstreffer, maar ook in de tweede helft was Beerschot de betere ploeg en verdubbelden ze de score nog tot 4-0.

De match was nauwelijks tien minuten ver of Cercle Brugge keek al tegen een 1-0-achterstand aan. MacDonald kopte een verre voorzet achterwaarts over de grabbelende Verbist binnen en verzilverde zo de eerste halve kans van de partij. Cercle probeerde meteen te reageren en hield de thuisploeg daarna in een wurggreep, maar kon weinig doelgevaar creëren. Na goed een half uur spelen herstelde Beerschot het evenwicht en zorgde meteen voor gevaar, maar Verbist kon deze keer wel bij de kopbal van MacDonald. Nog geen tien minuten later was het dan toch raak voor Beerschot. MacDonald bediende Nyoni met een hakje en die zette de 2-0 op het bord in de 40ste minuut. Cercle reageerde meteen via Iachtchouk, maar Pacovski was bij de pinken. Meteen daarna miste Vetokele onbegrijpelijk de kans op de aansluitingstreffer voor een lege goal en zo moesten de Bruggelingen gaan rusten bij een 2-0.

In de tweede helft liet Beerschot het initiatief aan de bezoekers, maar Cercle kon daar weinig mee aanvangen. Eén tegenprik van Beerschot in de 62ste minuut en de bal ging op de stip na een fout van Vidarsson op Losada. Die zette de penalty zelf om en stifte de 3-0 op het bord. De veer was gebroken bij de bezoekers en bij Beerschot haalde coach Mathijssen sterkhouder MacDonald van het veld. Tien minuten voor tijd kon Cercle Brugge bijna de eer redden, maar Pacovski pakte uit met een kattesprong op de poging van Mertens. Een minuut later toonde Beerschot nog eens hoe het moest. François behield het overzicht en legde knap achteruit tot bij Losada die de 4-0 binnenschoof. In de slotseconden trof Vetokele nog de lat, maar veel verschil ging dat niet meer gemaakt hebben. Beerschot won verdiend met 4-0 van Cercle Brugge.