Zwak Zulte Waregem kan weer niet winnen

Redactie KW

SV Zulte Waregem slaagde er niet in om aanspraak te maken op de overwinning tegen Lierse. Het speelde een zwakke partij en het mag blij zijn met het gelijkspel.

Zulte Waregem heeft het vertrek van Francky Dury nog altijd niet goed verteerd. Ook tegen Lierse slaagde de ploeg van Bart De Roover er niet in om in zijn ritme te geraken. Lierse SK toonde meer enthousiasme en nam de wedstrijd in handen. Het eerste wapenfeit bij Essevee was de wissel van de geblesseerde Sterckx door Hyland in de 21ste minuut. Vlak voor rust kreeg SV Zulte Waregem dan toch een doelkans. Een vrije trap werd door Vandenbroeck tegen de paal gekopt, maar de verdediger stond buitenspel. De verdediging van de bezoekers gaf geen al te stabiele indruk en SVZW mag dus tevreden zijn dat de score aan de rust nog altijd gelijk is.

De tweede helft had nog minder om het lijf dan de eerste. Zulte Waregem bleef onmachtig en nu deed zelfs Lierse niets meer met de bal. Na een uur spelen zorgde Lierse eindelijk nog eens voor dreiging. Radzinski sneed naar binnen en zijn bal ging maar nipt over het doel van Bossut. Lierse verdiende een doelpunt, maar vergat de kansen af te maken. Tien minuten voor tijd miste Radzinski een reuzenkans. Hij kwam alleen voor de bezoekende doelman, maar trapte de bal onbegrijpelijk in het zijnet. Meteen daarna beging Van Nieuwenhuyze een obstructiefout op Vandooren en kreeg hij terecht geel. Vandooren revancheerde zich echter en kreeg onverbiddellijk rood. Een ontstellend zwak Essevee kon de man-meer-situatie niet uitbuiten en de wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier