Zwak KV Kortrijk onderuit

KV Kortrijk heeft de verre trip naar Sint-Truiden niet goed verteerd. Het ging er na een zwakke partij met 1-0 de boot in.

Beide ploegen hadden blijkbaar last van de koude, want ze begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De thuisploeg zette de meeste druk naar voor, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Een defensief Kortrijk hield de boel goed gesloten en Sint-Truiden had niet genoeg stootkracht om gevaarlijk te zijn. Na een zwakke eerste helft bleef de brilscore op het bord staan.

In de tweede helft kwam de thuisploeg opnieuw het gretigst uit de kleedkamer, maar een kopbal van Sidibe miste kracht. Sint-Truiden bleef op zoek gaan naar het doelpunt en na een goed uur spelen was het zover. Mennes scoorde de 1-0, net als vorig week tegen Club Brugge, met een vrije trap. De bezoekers voerden enkele wissels door, maar het bleef onder zijn niveau spelen. Tien minuten voor affluiten versierde KV Kortrijk uiteindelijk toch enkele kansen via Rossini en Kums, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Een verdiende 1-0-zege voor de thuisploeg na een zwakke partij. (SM)