Zulte Waregem zet scheve situatie recht en wordt voorlopig alleen leider

Essevee stond tegen KV Mechelen 0-1 achter aan de rust, maar won nog met 3-1. Door de nederlaag van Racing Genk op het veld van KV Oostende voert de Gaverbeekploeg voorlopig de forcing in eerste klasse.

Verrassende wijziging bij de thuisploeg: geen Habib Habibou. Zijn plaats werd ingenomen door Jens Naessens.

Voor doelkansen moest je het eerste halfuur niet in het Regenboogstadion zijn. De thuisploeg had veel balbezit, maar het vizier van kandidaat-Gouden Schoen Thorgan Hazard stond na twe voetballoze weken nog niet op scherp. Mechelen presteerde niet beter, maar nam na 28 minuten wel een 0-1-voorsprong toen Benjamin Mokulu een mislukte voorzet van Alessandro Cordaro in doel verlengde. Een goal randje buitenspel. Sammy Bossut, die zijn 200ste competitiematch voor Zulte Waregem tussen de palen stond, voorkwam 8 minuten voor rust erger door een knappe vrijschop van Mats Rits onschadelijk te maken.

Profiteren voor Oostendse verrassing

Groot jolijt in Waregem toen de Oostendse voorsprong tegen Racing Genk op het scorebord flikkerde, maar om daarvan optimaal te kunnen profiteren moest Essevee natuurlijk zelf winnen. Ook een verraderlijke voorzet van Sven Kums bracht geen verandering: 0-1 aan de rust.

De eerste treffer van de thuisploeg viel wel meteen bij de herneming. Naessens kopte op doel, maar de voor doelman Tomislav Pacovski grijpbare bal werd knullig in eigen doel gewerkt door verdediger Sheldon Bateau. Essevee wou meteen werk maken van de 2-1, maar pogingen van Naessens en Hazard belandden naast. De ingevallen Habib Habibou en Olafur Skulason vonden respectievelijk Pacovski en Rits op hun weg.

Habibou in de draai

Francky Dury koos in de tweede helft resoluut voor de aanval. Ondanks enkele gevaarlijke tegenstoten kon Mechelen niet opnieuw op voorsprong klimmen. In de 78ste minuut onderschepte Habibou een kopbal van Davy De fauw en werkte mooi in de draai af: de verdiende 2-1 was een feit. De invalbeurt van Habibou was een voltreffer, want de spits uit de Centraal-Afrikaanse Republiek schotelde een inlopende Ibrahima Conté de niet te missen 3-1 voor. Een zege die tot feest leidde aan de Gaverbeek, want Essevee neemt door de complete offday van Genk in het Albertpark voorlopig de leiding over in de Jupîler Pro League.